Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff a Amy Taylorovci (Kurt Russell, Kathleen Quinlanová) sú šťastný manželský pár. Cestujú naprieč krajinou z Bostonu do Kalifornie. Na benzínovej pumpe si ich luxusný džíp všimne šofér Earl (M.C. Gainey), s ktorým má Jeff malý konflikt. Neskôr sa im však pokazí auto v Nevadskej púšti a pomoc im ponúkne vodič kamiónu Red Barr (J.T. Walsh), ktorý sľúbi, že odvezie Amy k najbližšiemu motelu, odkiaľ môže zavolať pomoc. Keď však Jeff zistí, že poruchu na ich aute spôsobil niekto úmyselne, ponáhľa sa do motela za manželkou. Amy však v moteli nikto nevidel. Jeff preto doženie kamión, avšak Barr tvrdí Jeffovi aj policajnej hliadke, že jeho ženu nikdy v živote nevidel. Policajti sa preto jeho prípadom odmietajú zaoberať a neveria Jeffovmu podozreniu, že ide o únos. Jeffovi teda neostáva iné, len sa vydať po stopách Amy celkom sám. Pátranie ho privedie až k únoscom, ktorí požadujú veľké výkupné. Jeff však žiadne peniaze nemá, preto sa pokúsi Earla oklamať. Neskôr sa mu podarí vypátrať farmu, kde Barr žije pokojným životom s nič netušiacou rodinou, a kde zároveň ukrýva Amy. Keď však zistí, že banda svoje obete po získaní výkupného nemilosrdne vraždí, rozhodne sa konať. Pre záchranu svojej manželky musí Jeff riskovať svoj vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (219)

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Podivný únos ve kterém nevíte, co Vás čeká. Mnoho filmů staví na jednoduchém příběhu - únos, pomsta, ... jsou dosti ožehavým tématem. Ale Únos s Kurtem Russellem je trošku jiný šálek kafe. Takové drama jako je právě Únos jsem už pořádně dlouho nezažil. Po celou stopáž jsem opravdu ani nedutal, jelikož po celou stopáž jsem měl chuť ty "podělaný únosce" pořádně nakopat do zadku. A takový zážitek se jen tak nevidí, když je divák součástí příběhu, je to jen a jen dobře. Napětím naplněných 90. minut!b> ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

i když je to jen omílání ohranýho tématu, je to zpracovaný úplně jinak, než obyčejně. normálně se hlavní hrdina ve filmech o únosu (koho a čehokoliv) vrhá do boje hlava nehlava, střílí o sto péro, zabíjí levým malíčkem a nakonec všichni zločinci umřou nebo v slzách slíbí, že už nikdy nic takovýho neudělají. tady to sice dopadne podobně, ale ne proto že by si kurt plivl do dlaní a vytáhl z tajnýho pouzdra v autorádiu dalekonosnou pušku. tady si to opravdu odedře a pořádně se zapotí. takhle by to totiž klidně mohlo být. takhle by seklidně mohl někdo s únosci vypořádat a únos vyřešit. ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Nesnáším kamióny a jejich řidiče! Tam u nás na uzoučké okresce v Prdelovicích vás tyhle obří stvůry klidně přinutí vjet s autem do příkopu, zalátané silnice jsou po nich samá lochna, krajnice rozpraskané a ulámané, kolem cyklistů se klidně proženou v 20 cm vzdálenosti stylem Rallye Horní - Dolní a mají na háku, jestli Vás sfouknou někam do škarpy nebo přímo pod svá kola. Na dálnicích čumí na televizi a luští křížovky, místo aby se věnovali řízení. A jako by tohle všechno nestačilo, ta bezohledná pakáž krade pocestným manželky! Ale někteří pocestní za sebou mají béčkovou akční kariéru a umí v sebeobraně kousnout... 70% - spíše z nostalgie. ()

Trainspotter 

všetky recenzie používateľa

Já bych to viděl jako docela slušně odvedená práce na filmu třídy "B". Standardní zápletka s únosem boháčovi manželky za účelem nebohého boháče trochu podojit. Boháč se však vzepře osudu a unesenou manželku se pokusí zachránit. Celý film se nese v takovém nepříliš výpravném duchu a kamera spíše zaujímá televizní postoj. Kurt Russell odvedl standardní práci, stejně tak zbytek osazenstva. Za zmínku stojí docela dobrá závěrečná honička v autech s "nečekaným" vyústěním. Prostě tři hvězdičky, nic víc, ale ani nic míň. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa chystal dlho, pretože mám rád filmy s podobnou zápletkou, dostal som sa k nemu ale až dnes a som spokojený (a to aj keď takéto akčné naháňačky nemusím). Film je napínavý, miestami je vtipný (aspoň pre mňa) a nenudí. Je to dobré natočené aj zostrihané, plus tomu dáva aj krajina, celý film ale drží hlavne Kurt Russell od začiatku do konca. Uvažoval som aj nad štyrmi, ale vadili mi klasické klišé a to, že nemusíte byť čarodej, aby ste vedeli, ako to dopadne, alebo čo sa stane. Nadpriemer. 70% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (9)

  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)
  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)
  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama