Reklama

Reklama

Bean: Najväčšia filmová katastrofa

  • Česko Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Správna rada Kráľovskej národnej galérie by sa rada zbavila neschopného Mr. Beana (Rowan Atkinson). Keďže ho nemôžu prepustiť, rozhodnú sa ho vyslať do Spojených štátov ako experta, ktorý má vypomáhať kolegom z Griersonovej galérie s prípravou veľkolepej vernisáže, kde sa má predstaviť slávny obraz známy pod menom Whislerova matka! Ten sa po rokoch vrátil do Ameriky vďaka ušľachtilosti generála Newtona (Burt Reynolds). Svojrázny chlapík spôsobí rozruch už v lietadle - s vreckom na zvracanie - a jeho vstup na americkú pôdu je tiež značne svojrázny. Ochranka ho totiž považuje za teroristu a chce ho zadržať! Bean sa tak po prvý raz stretne s poručíkom Brutusom (Richard Gant), ale aj kurátorom Griersonovej galérie Davidom Langleym (Peter MacNicol), ktorý jeho neobvyklé správanie pripisuje jeho genialite. Langley Beana odvezie k sebe domov a predstaví ho manželke Alison (Pamela Reed), dospievajúcej dcére Jennifer (Tricia Vessey) a dvanásťročnému Kevinovi (Andrew Lawrence). Alison nemá pre Beanove kúsky pochopenie a dá manželovi ultimátum: buď dostane Beana z domu, alebo sa ona počas jeho pobytu v Los Angeles odsťahuje! Langley sprevádza Beana mestom, ten však nechce vidieť žiadne galérie, ale zábavný park, kde pochopiteľne spôsobí katastrofu a opäť sa ocitne na polícii... Ešte horšie je to v galérii, kde Bean zostane len chvíľu sám pred už spomínaným vzácnym obrazom - stačí jediné kýchnutie a cenný obraz je navždy zničený... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (427)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Geniálne. Druhá najlepšia americká komédia akú som videl. Perfektný Atkinson. Ešte teraz si pamätám, ako hrozne som sa rehotal. Pozeral som to totiž cestou do Chorvátska v zájazdovom autobuse. Matka ma musela utišovať, pretože niektorí cestujúci sa už začali obzerať. Bolo mi asi 11. Scéna s obrazom Wistlerovej matky, Beanov príhovor, Bean v lunaparku či scéna v nemocnici sú nezabudnuteľné. K tomu perfektný hudobný motív. Skutočne vydarený film, ktorému nemožno nič vytknúť a podľa môjho názoru rovnako vtipné ako seriál. ()

Oskar 

všetky recenzie používateľa

"Ani Marťani, které vyhostili z Marsu za to, že vypadají divně, nejsou tak divní jako on!" :-) Problém filmového Beana nevidím v jeho vyvržení z přirozeného prostředí ani větší upovídanosti (mluví jen když je přinucen), ale v popírání některých jeho neodmyslitelných vlastností, jako je zlomyslnost, soutěživost, sobectví. S vědomím, že USA jsou jedním z mála míst, kde jeho televizní skeče propadly, amputovali Atkinson s Richardem Curtisem Beanově osobnosti všechny vyloženě záporné rysy a asi proto se nám filmový Bean nezdá plnohodnotný. Na druhou stranu - většina nových i recyklovaných gagů je k popukání a myslím, že třeba scény s větrákem, jednostranně propustným zrcadlem a samozřejmě obrazem by rozesmály snad i Whistlerovu matku. 80% ()

Reklama

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Mr. Bean v televizi = absolutní špička televizního humoru. Mr. Bean v kině = rádoby vtipná rodinná komedie. Ne, to jsem nenapsal zcela přesně. Ono to sice je vtipné, ale tak nějak jinak. Některé scény jsou obšlehnuté z TV Beana a přesto se jim člověk zasměje znovu. Jiné jsou nové, originální a - slabé. Hold není to ten starý dobrý Bean. Ale přesto je tady pár výborných scének (Bean jako doktor v nemocnici, Bean poprskal obraz a snaží se jej zachránit apod.), kterým se člověk zasměje, i když se mu zbytek filmu třeba nelíbí. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Mr. Bean je žádaným produktem všech věkových kategorií a zlatá kasička pro producenty, proto není natočení filmu s celovečerní stopáží nijak nečekaným krokem. Autoři se pokusili do scénáře vtěsnat veliké množství absurdního humoru, aby si i přes svou délku Bean udržel vtipnost, což není zrovna lehký úkol, ale jistým způsobem se jim to povedlo. Rozhodli se totiž pro tu nejschůdnější varintu, místo natažení jedné částí sitkomu, kterou by doplnili o pár gagů vytvořili plytkou dějovou linku (tedy vlastně dvě na sobě nezávisle ukončené dějové linky) s něčím, co bychom mohli označit za příběh a nastrkali do ní hordu beanovských vtipů, jistá podobnost s první možností tam je, ale pokud o tom popřemýšlíte, zjistíte že ta druhá nenechává tolik prostoru pro křečovitost. Scénář sice není nijak okouzlující - a to je vidět i na Atkinsonovi, který se někdy tváří, že je mu předvádění některých situací trapně -, ale drží po hromadě a tvůrcům se dokonce podařilo vytvořit i duo happyendů, u kterých si možná někdo i zaplaká :). No dobrá, rozhodně to postrádá kouzlo původních kraťasů, ale na druhou stranu nemá cenu hledat ve filmu za každou cenu mouchy... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Skečmi nabitý hodinuapoltrvajúci gag. A čo je prekvapujúce, ani dej to nemalo zlý, proste totálny úlet. Atkinson proste vyžmýkal čo sa dalo a za to mu patrí moja vďaka. Aj preto ostane pre mňa postava Beana jedna z najnezabudnuteľnejších postáv vôbec. 95%. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (24)

  • Když je Bean (Rowan Atkinson) poprvé s obrazem sám, dá si ruce v bok a v tu chvíli můžeme na jeho pásku u kalhot vidět krabičku od mikrofonu. (SONY_)
  • Když David (Peter MacNicol) a Bean (Rowan Atkinson) jedou z galerie, hraje píseň „Stuck in the Middle with You“, kterou nazpívala Susanna Hoffs. Předtím, než se jde David vykoupat, hraje „Yesterday“ od Wet Wet Wet. (SONY_)

Reklama

Reklama