Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hoci priamo pred ich stánkom s novinami ktosi zastrelil muža, Wally (Richard Pryor) a Dave (Gene Wilder) nič nevideli, ani nepočuli. Nečudo - jeden je totiž slepý ako krtko a druhý zase hluchý ako poleno! Ibaže polícia sa niečím takým „nepodstatným“ nenechá odradiť a oboch neborákov, ktorých považuje za hlavných podozrivých, posadí za mreže! A tam by pravdepodobne hnili dodnes, keby za nich ktosi nezložil kauciu. Ibaže ten ktosi je mafián a nemilosrdný zabijak, ktorý tým sleduje len jedno - Wallyho a Davea, domnelých svedkov, čo najskôr „upratať“! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (99)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Vaty je v tomhle filmu tolik, že na poctivé komediální gagy ani nezbylo moc místa. Spíše se tu řetězí scény na pokraji trapnosti. Typická mainstreamová hollywoodská produkce 80. let... (Jediným výrazně povedeným prvkem je metaforický název, ke kterému by se ovšem slušelo natočit docela jiný film...) Podobné filmy: Blázni ve vězení, Critical Condition ()

Ajbell 

všetky recenzie používateľa

Fuj! Berúc na vedomie len žarty, tak film má slabé tri *..ale tu sa akosi nemôžete stotožniť s hlavným hrdinom. Má nemorálne zásady..teda s výnimkou černocha..ale hrdina vo filme je kolektívny, teda slepý a hluchý zároveň. Hluchý sa však v scéne s nahou ženou ukazuje ako úchyl. Neviem, čo vo filme takáto, pre niekoho možno malá, nechutnosť robí, ale rozhodne zruinovala finálny dojem. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Wally a Dave sú obvinení z vraždy muža, ktorý bol zastrelený v ich blízkosti. No nielen, že ho oni nezabili, ale ani len o tomto zložine netušili. Wally je totiž slepý a Dave je úplne hluchý. Napriek tomu ich zatknú a zatvoria do cely predbežného zadržania. Členovia zločineckej skupiny, ktorí to majú na svedomí, za nich však zložia kauciu, aby ich mohli na slobode odstrániť a tým pádom sa zbaviť možných svedkov. Všetko sa to však začne poriadne komplikovať a zamotávať. Snímok "Nevidím zlo, nepočujem zlo" je typická americká komédia z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. Nenáročná, bláznivá, jednoduchá, vtipná. Richard Pryor a Gene Wilder, ktorí stvárnili hlavné úlohy, si to evidentne dobre užívali. Takže ak sa divák naladí na ich vlnu, tak si to užije tiež. *** ()

milos.bradik 

všetky recenzie používateľa

On ten námět není špatný. Myšlenka je dobrá, ale provedení je hrozné, ve zvuku se napřed ozvou rány a pak teprve dopadne pěst a to ještě tak, že je až příliš jasně vidět, že jde pouze o předstírání nějaké rvačky a takových momentů je tam víc, ty vtípky jsou naivní a hlavně amatérsky udělané a to jak zkušenou vražedkyni dostane trikem s rukou v kapse u kalhot a přitom by tam neukryl ani zcela miniaturní derringer, to bylo naivní až to bolelo. ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Dave Lyons (Gene Wilder) a Wally Kerew (Richard Pryor) se stanou podezřelými z vraždy, kterou nemohli spáchat, protože jeden je hluchý a druhý slepý, ale kapitán Braddock (Alan North) si myslí něco jiného... Sexy herečka Joan Severance (Eve) ve filmu neukáže pouze své krásné nožky v punčochách. Kevin Spacey (Kirgo) nedostal tolik prostoru, aby něco předvedl. Kirsten Childs hrála Wallyho sestru Adele a je to její jediná role. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama