Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jedno rozhodnutie, ktoré dokáže zmeniť život. Aj takto sa dá tento snímok charakterizovať. Herecké výkony a réžia boli vynikajúce a preto emocionálny zážitok bol ešte väčší. Tento film vo vás zanechá veľa podnetov na premýšľanie, teda len u hĺbavého diváka :) Neskutočne silný citový výbuch. Niekedy naozaj láska dokáže zmeniť človeka a nájsť v ňom to najlepšie, vyzdvihnúť na svetlo tú dobrú stránku a tú zlú potlačiť alebo zničiť. ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Spousta keců, mále Malajsie. Spousta ameriky, málo Malajsie a to je to tak krásná země, aspon podle začátku. Borci to trošku přepálili s nákupem a na prázdniny si ve 3 lidech koupili 100 kg hašiše, což je teda po čertech hodně. Takže to nebyli klasický pašeráci, ale jen užívači. Ale ani to jim moc nepomohlo. Kdyby se to půl na půl odejrávalo v americe a Malajsii, byl bych mnohem spokojenější. Takle je to průměrnej film se 100 kg hašiše :o) ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Tento film nám nabízí zajímavou myšlenku, jít sedět do basy a zachránit tak kamarádovi život nebo ho nechat umřít. Hlavní postavy toho filmu se to snaží vyřešit. Co začne jako kamarádská sranda v Malajsii s hromadou hašiše se za pár let promění v noční můru. Jednoho z nich totiž chytí a hrozí mu trest smrti. Vyhnout se mu může leda v případě, že se ostatní vrátí a odsedí si svou část trestu. Není ale jednoduché je přesvědčit, zvlášt Vince Vaughn se cuká. Kouzelná Anne Heche se ho snaží přesvědčit za pomoci svého šarmu. Přesto, že tu Joaquin Phoenix nemá moc prostoru, tak předvádí skvělý výkon. Do této situace by se asi nikdo z nás nechtěl dostat. Je to drsné... "Nejsi sám, Luisi!" ()

stOKYi 

všetky recenzie používateľa

Bolo tam príliš veľa ameriky :) . Príliš veľa amerického klišé. Čo sa týka čisto filmovej stránky, mi film pripadal ako každý iný film. Každý druhý priemerný americký film je natočený ako tento. Či sa jedná o hercov, typického sentimentu, priebehu a vykreslenie deja. Ale čo sa mi na filme páčilo, bolo to, čo sa nám človek ktorý napísal tento príbeh snažil povedať. Čiže nehodnotím herecké výkony, strihy a podobné sračky. SPOILER . Aj samotná poprava mi pripadala, že film chce pôsobiť naozaj pragmaticky a nekonvenčne len aby trošku zdrsnel, ale už samotný priebeh filmu na to nemal predpoklady a celkovo som mal pocit že to režisér nezvládol. Preto som si o veľa veciach robil vlastný obraz, aby som sa do filmu vžil lepšie, lebo ako som spomínal, ten "základ" bol naozaj zaujímavý a chytal ma za srdce :) Každopádne, dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac. ()

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný film s velice silným příběhem o rozhodnutí, které může změnit život. Před dvěma roky si tři náhodní známí (Vince Vaughn, Joaquin Phoenix, David Conrad) v Malasii báječně užili. Dva z nich tehdy odjeli domů, ale třetí (Phoenix) tam ještě zůstal. Nyní vyšla najevo nepříjemná pravda, kterou těm dvěma sdělila Beth (Anne Heche) - kamarád, který tam tehdy zůstal, skončil díky společné chybě, kterou tehdy udělali, ve vězení a čeká na popravu. Nastává velké morální dilema - vrátit se a vzít část viny na sebe a zachránit známému život anebo dělat jakoby nic? Uměřené drama, které sází víc než na efekt na herecké výkony, které jsou víc než dobré. Phoenix dokazuje na minimálním prostoru, že není malých rolí. Jednoznačně povedený remake (francouzský originál "Force Majeure" jsem neviděl) o kterém budete dlouho přemýšlet a klást si jednoduchou otázku: "jak byste se v podobném případě zachovali?" Jenom ta odpověď obávám se je strašně těžká! ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené