Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Puyi 

všetky recenzie používateľa

Silný příběh, zajímavý a působivý, ale možná se z toho taky dalo vytřízkat více, ovšem jsem i tak mile překvapen a spokojen. :) Sice skvělí herci, nějaký větší dojem na mě ale bohužel udělal pouze Joaquin Phoenix (a to tam byl z hlavních aktérů nejméně), který byl, jako vždy, uplně úžasný... :) A jak už tu bylo párkrát zmíněno, ta romantika tam byla opravdu navíc a moc nepasovala k celému filmu. ;) Závěr mě dostal, ale i tak to není na vyšší hodnocení než 3*, už jen kvůli ostatním hereckým výkonům :) ()

Sheldra 

všetky recenzie používateľa

Že je Phoenix výborný herec, který s přehledem zvládá celé žánrové spektrum, to vím už dávno, ale do Vince Vaughna bych to neřekla ani náhodou. Jeden z těch filmů, které mě utvrzují v tom, že do některých zemí se asi nevyplatí jezdit ani na dovolenou, natož v nich bydlet, natož nechat se v nich zavřít. Jako právníka mě navíc vytáčí, jak tady všichni ignorují lidská práva a zdravý rozum (ve Státech ignorují jen to druhé), jako člověka mě zase neuvěřitelně sere, jak nízkou cenu tady má lidský život. P.S. Češi zase jenou při překladu názvu projevili nehynoucí lidovou tvořivost :-) ()

Reklama

stOKYi 

všetky recenzie používateľa

Bolo tam príliš veľa ameriky :) . Príliš veľa amerického klišé. Čo sa týka čisto filmovej stránky, mi film pripadal ako každý iný film. Každý druhý priemerný americký film je natočený ako tento. Či sa jedná o hercov, typického sentimentu, priebehu a vykreslenie deja. Ale čo sa mi na filme páčilo, bolo to, čo sa nám človek ktorý napísal tento príbeh snažil povedať. Čiže nehodnotím herecké výkony, strihy a podobné sračky. SPOILER . Aj samotná poprava mi pripadala, že film chce pôsobiť naozaj pragmaticky a nekonvenčne len aby trošku zdrsnel, ale už samotný priebeh filmu na to nemal predpoklady a celkovo som mal pocit že to režisér nezvládol. Preto som si o veľa veciach robil vlastný obraz, aby som sa do filmu vžil lepšie, lebo ako som spomínal, ten "základ" bol naozaj zaujímavý a chytal ma za srdce :) Každopádne, dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac. ()

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Poprava. Tu by si zasloužil ten, kdo vymyslel tendle "překlad". Sakra, menuje se to Return to Paradise. To to nemohli ti pitomci přeložit rači doslova? Přeložit to jako "Poprava" je jednak spojler jak brno a jednak to je naprostý vyzrazení toho, co bejt vyzrazený právě bejt nemá, tudíž je to jedno a to samý! Ne, za tydlety typy překladů by měla bejt fakt poprava nebo aspoň vyhazov! ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Drama o přijmutí zodpovědnosti, které ve mě docela zvedlo emoce a dostat na konci do ruky Jadu Pinkett Smith, tak by to asi neustála a to, že to je jen herečka, by jí asi nepomohlo. Sice mi tam nejprve trošku neseděla ta romantická zápletka, ale to si časem sedlo. Vince Vaughn a Anne Heche odvedli výborné výkony a zejména Vince, zmítající se mezi relativní jistotou své americké existence a nejistým bytím v malajském vězení byl vynikající. Nicméně nikdo z nich nedosáhnul na Joaquina Pohoenixe - byl neskutečný a jeho závěrečná scéna mě totálně vykolejila. Už dlouho se mnou nic takhle nezamávalo. 90% ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama