Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní thriller, ve kterém jsou hlavními a rozhodujícími trumfy korupce, nenávist a zrada. Rodí se spojenectví, jež je předem určeno k zániku. Teprve krvavé účtování mezi gangy navrací příležitost spravedlnosti. (Cinema)

Recenzie (4)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Přátelství a zrada. Příběh na hraně dobra a zla zločinu a spravedlnosti. Nikterak vyjímečné, ale v pohodě koukatelné v tradičním HK stylu navíc vesměs bez otravného humoru, ale na 4* mi přeci jen něco chybělo.65% ()

GeusX 

všetky recenzie používateľa

Tento 80 minut dlouhý akční thriller u nás kdysi vyšel na videokazetách pod distribučním názvem BROTHERHOOD. Režie: Stephen Shin, hrají: Danny Lee, Alex Man, Vincent Lam ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to v podstate heroic bloodshed dráma s podobne komplikovaným trojuholníkom vzťahov hlavného hrdinu a jeho parťáka a brata aký bol v A Better Tomorrow. Ťažko povedať kto sa inšpiroval kým, ale Brotherhood nie je ani zďaleka tak štýlovo natočený a je to viac dráma ako akčná gangsterka. V centre deja stoja dvaja radový policajti z ktorých ten horkokrvný (Alex Man) sekne s robotou a snaží sa zarobiť peniaze pre rodinu ako šofér nákladiaku. Ale dlhy ho dovedú na šikmú plochu. Jeho ex-kolega (Danny Lee neprekvapivo znova ako polda) to časom zistí a bude sa musieť rozhodnúť, či ho bude kryť alebo nie. No a na stope všetkému je Dannyho brat, ktorý je mladý inšpektor. Všetko samozrejme vyústi v záverečnej prestrelke v ktorej zlo síce stihne zaslúžený trest, ale dobro utrpí tragické straty. Ústredné duo parťákov podáva solídne výkony a aj ten ich vzťah je dostatočne prekreslený, aby finále po emocionálnej stránke fungovalo. Škoda slabšej postavy Dannyho brata, ktorý je iba otravný. Záporáci tu sú len tuctový gangsteri a aj keď ich šéfa hrá Shing Fui-On, tak nemá dosť priestoru na to, aby sa divák tešil na to jak mu to spočítajú. Akciu tvorí prakticky len jedna väčšia prestrelka, ktorá je kvalitne natočená, ale nič čo by vybočovalo zo štandardu tej doby. Celkovo to je taký dobrý priemer, ktorý sa dá vidieť aj viackrát a keďže som ho videl v už detstve s pekným SK dabingom od Intersonicu, tak mám predsa len k nemu trochu nostalgické spomienky. 6/10. ()

petrian 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla naše první VHSka když mi bylo tak 7 let. Nevim proč naši koupili zrovna tohle,vůbec mi to nebavilo a už nevim o čem to vlastně vůbec je. Ale je to vzpomínka na dětství. ()

Reklama

Reklama