Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje na svete vôbec niekto, kto by aspoň na chvíľku netúžil stať sa hviezdou? Zrejme nie, a tak asi veľmi neprekvapí, že aj Oscar, malá nešťastná rybka na v nádhernom pestrofarebnom podmorskom svete, by sa rád posunul v potravinovom reťazci, na ktorého chvoste prebýva, o niekoľko priečok vyššie – nezáživnej a smradľavej práce v umývačke veľrýb má už totiž „plné žiabre“! Jeho veľká chvíľa príde v deň, keď staršieho syna žraločieho mafiána Dona Lina nešťastnou náhodou zabije padajúca kotva – Oscar si totiž neprozreteľne pripíše zásluhy za jeho smrť na vlastné konto a začne pred ostatnými obyvateľmi šíreho oceánu vystupovať ako nebojácny zabijak žralokov! Netrvá dlho a príbeh o jeho neohrozenom hrdinstve sa rýchlosťou blesku rozšíri po celej podmorskej ríši – a za Oscarom začne vrhať pôvabnými plutvami nielen jeho dlhoročná kamarátka, anjelská rybička Angie, ale ja neodolateľná rybia femme fatale Lola! Ibaže rovnako rýchlo, ako sa k Oscarovi priplavia jeho fanúšikovia a obdivovateľky sa na jeho malú zbabelú plutvu zavesia žraločí mafiáni, ktorí ho vinia i zo smrti druhého syna Dona Lina, dobráckeho vegetariána Lennyho! Keďže nik stále netuší, že Oscarovo hrdinstvo je len obrovský podvod a že domnelá obeť zabijaka žralokov Lenny sa skrýva práve u Oscara, s ktorým sa spriatelil, rozbúrené vlny okolo Oscara a jeho šupinatých priateľov sa dvíhajú do čoraz nebezpečnejších výšok... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (442)

sepp 

všetky recenzie používateľa

Absolutne nechapu, proc tolk negativnich ci kritickych komentaru. Pribeh zraloka nijak nevybocuje ze soucasnych veleuspesnych animovanych komedii pro deti i dospele a nevim, co vetsiho se mu da vytknout. Snad jen malo zapamatovanihodnych momentu a prilis kratka doba mezi nim a Hleda se Nemo - s kterym chte nechte, ho Nema znaly divak nutne musi srovnavat. Velkym kladem PZ je ale odsejpavajici dej od zacatku do konce, neni tu zadne hluche misto a clovek prakticky nema sanci ani vydechnout. RnB soundtrack k filmu dobre sedi a postavy jsou vyborne nadabovany, hlavne De Niro dokaze navodit tu spravnou, na gangsterky parodujici atmosferu. A mou neojoblibenejsi postavou byl bezkonkurencne Crazy Joe a jeho manasci ;) ()

fishki 

všetky recenzie používateľa

No neviem...vyzerá to tu dosť šedo... Ja som sa bavil...a niektoré vtipy ma úplne dostali - mám veľmi rád tie malé parodické detailíky vo filmoch tohto druhu a ešte radšej som, keď si ich všimnem a pochopím ich...a tu bolo takýchto "odkazov" neúrekom...diálogy pomerne vtipné, hudba môjmu uchu tiež lahodila, herci a ich kreácie nadpriemerné....nevidím dôvod nedať 4*...:o) ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ok. Nie som človek, ktorý nenávidí Dreamworks, ale musím povedať, že toto je jeden z filmov, ktorý nielenže nemám rád, ale len myslenie na neho mi pretáča koliečkami. Prečo? V prvom rade je to preto, lebo mi to príde ako nepodarená paródia na fantastický film (FINDING NEMO), kde si Dreamworks povedali, že Pixar to s rybami vyhrali, tak urobia aj oni svoj vlastný podmorský svet, ktorý ale bude viac moderný a prinesie nám niečo ako Záchranci Mora. Kým ale aj ten film pre mňa fungoval, tak toto boli len gagy a slovné hračky, absolútne príšerné vtipy, ktoré vôbec nefungovali a chcel som len aby Will Smith sklapol a držal hubu aspoň na pár minút. Postavy sú nezaujímavé, animácie sú nechutné, reakcie hlavného hrdinu ma vytáčajú do vývrtky a ja mám skutočne len pocit, že Shark Tale bol film, ktorý mal vytrieskať peniaze z ľudí. Kreativita mizerná, - predstavte si ten film v hranej verzii v skutočnom svete. Potom uvidíte prečo ho tak veľmi nenávidím. Animované filmy nám majú ukázať svet, ktorý by sme v hraných filmoch nevideli. Tu však žiadna kreativita nie je. Ale som rád, že sa aspoň Dreamworks cez toto posunuli a nenaservírovali nám pokračovanie. Toto je skutočný grc. ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Co se týče nevyhnutelného srovnání s Nemem - u mě asi dost nečekaně vyhrává Příběh žraloka. Sice nepřichází s ničím převratným, ale pobaví děti i dospělé, po technické a vizuální stránce taky nesahá Pixaru ani po kotníky, ale jeho podvodní svět je krásně stylizovaný a vyniká skvělým dabingem (samozřejmě mluvím o tom originálním). ()

Adman 

všetky recenzie používateľa

Trochu škoda. Než jsem viděl příběh žraloka, trochu dost jsem se bál, že bude příliš čerpat z námětu Hledá se Nemo. Zároveň jsem ale věřil, že se tvůrci Shreka nenechají zahanbit a udělají to originálně. Výsledek je tak někde mezi. Jistá podoba prostředí tady je, ale nedá se říct, že by šlo o podobný film. Stejně jako Shrek je i Příběh žraloka určen dospělým divákům. Zatímco Hledá se Nemo se snaží udělat mořské hlubiny pokud možno reálně, Příběh žraloka bere vše s nadsázkou. Útes, na kterém se vše odehrává tak překypuje vymoženostmi našeho moderního světa a právě to, v kombinaci s jednoduchým příběhem dělá film zajímavým a koukatelným. Po stránce grafického zpracování ale nedosahuje kvalit ani Shreka ani Nema. Ale o to tady asi ani nešlo. Rozhodně je to pěkná animovaná komedie. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (19)

  • Když Lenny říká Frankiemu, že jsou chladnokrevní, tak se plete, protože zrovna jejich druh patří k výjimce. Jen čtyři druhy žraloků jsou totiž teplokrevní a Lennyho druh, Velký bílý, je jedním z nich. (Elisebah)
  • Někteří herci namlouvali své scény společně, což u animovaných filmů není běžné. (Elisebah)
  • Nasazení v až 4 016 kinech přineslo animáku od DreamWorks za úvodní víkend (1.-3.10. 2004) 47,6 milionů amerických dolarů. (imro)

Súvisiace novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (viac)

Reklama

Reklama