Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Lawson (Samuel L. Jackson), detektiv z Chicaga, přijíždí do Skotska asistovat místnímu vyšetřovateli Boydovi (Peter Capaldi) s případem sériového vraha, jež připomíná Lawsonův nevyřešený případ. (cerdax2)

Zaujímavosti (7)

  • Lawson (Samuel L. Jackson) ako hosťujúci policajt z USA nosí zbraň, avšak to by mu v Škótsku nebolo dovolené. Navyše, za jej použitie by neodišiel z krajiny bez toho, aby bol predtým zatknutý alebo minimálne zadržaný. (Arsenal83)
  • Boyd (Gianni Capaldi) volá cez vysielačku, že ide po Livingston Highway. Taká diaľnica v Škótsku neexistuje. (Arsenal83)
  • Boyd (Gianni Capaldi) sa pokúša vypočuť McGregora (John Hannah) pri jeho vchodových dverách. V Škótsku je to nezákonné a porušuje to občianske práva. Výsluch v Škótsku nemožno vykonať samostatne, ani mimo kontrolovanej policajnej stanice. (Arsenal83)
  • Boyd (Gianni Capaldi) opakovane vyšetruje sám. Škótske policajné postupy však vyžadujú na potvrdenie vždy dvoch príslušníkov, inak sú výsledky škótskymi súdmi zamietnuté. (Arsenal83)
  • Boyd (Gianni Capaldi) nosí počas filmu strelnú zbraň. To je však v rozpore s protokolmi o strelných zbraniach. Škótska polícia bežne nenosí strelné zbrane. (Arsenal83)
  • Spoiler: Boyd (Gianni Capaldi) pokračuje v práci na prípade aj po tom, čo sa jeho manželka Marie (Laura Haddock) stane obeťou rovnakej vraždy. To by nikdy nebolo povolené a viedlo by to k tomu, že akýkoľvek dôkaz získaný od Boyda by bol na súde neprípustný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama