Reklama

Reklama

Katarína Veľká

(seriál)
  • Rusko Jekatěrina (viac)
Rusko, (2014–2023), 43 h 56 min (Minutáž: 37–62 min)

Tvorcovia:

Anton Zlatopolskij

Hrajú:

Marina Alexandrova, Alexandr Lazarev ml., Pjotr Žuravljov, Vladimir Meňšov, Jelena Šamova, Michail Konovalov, Jevgenij Volockij, Sergej Kagakov (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(56)

Obsahy(1)

Život Kataríny Veľkej (Marina Alexandrova), ktorá sa z mladej nemeckej princeznej Sophie z Anhalt-Zerbstu stala najslávnejšou ruskou cárovnou. Cesta od naivnej a ambicióznej mladej ženy k jednému z najmocnejších a najvplyvnejších vládcov v novovekej histórii, ktorá však bola plná nástrah, intríg, nepriateľských vzťahov a odporu. Avšak popri reformátorskému mysleniu si princezná a budúca cárovná nájde čas aj na to najdôležitejšie v jej živote - na lásku... (Arsenal83)

(viac)

Galéria (161)

Zaujímavosti (11)

  • Katarína mala v čase príchodu do Ruska 15 rokov, Marina Alexandrova, ktorá ju stvárňuje, mala v čase natáčania 31. (Arsenal83)
  • Marina Alexandrova sa vyjadrila, že podľa štúdia cárovniných denníkov sa snažila stvárniť Katarínu podľa „vlastnej vízie tejto ženy, silnej, ambicióznej, ale zároveň smädnej po láske“. Zároveň dodala, že presne ako jej predloha si touto rolou nasadila "korunu, ktorá bola poriadne ťažká". (Arsenal83)
  • Hoci v seriáli ukážu, že Katarína (Marina Alexandrova) po afére so Saltykovom (Rinal Mukhametov) okamžite porodila chlapca, ktorého jej cárovná Alžbeta (Julija Aug) zobrala, v skutočnosti bola s ním tehotná už dvakrát predtým. Na konci roka 1752 potratila prvýkrát a v máji 1753 aj druhýkrát, kedy bola dokonca v ohrození života. Pavla Petroviča potom porodila v septembri 1754, čiže šlo o tretie a nie prvé tehotenstvo so Saltykovom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama