Reklama

Reklama

Happy Gilmore (Adam Sandler) je horkokrvný typ, ktorému sa nesplnil jeho veľký sen - stať sa uznávaným hokejistom. Postupom času ale objaví svoj veľký dar, na golfovom ihrisku je totiž schopný neuveriteľných odpalov. Preto sa rozhodne zvíťaziť v golfovom turnaji PGA, aby za peniaze z hlavnej výhry zachránil dom svojej milovanej babičky, ktorej hrozí exekúcia. Lenže prezývka Happy mu "šťastie" stále nenosí. Hlavný problém totiž spočíva v jeho horkokrvnej povahe, kvôli ktorej na ihrisku často stráca hlavu. V tom sa mu ale rozhodne pomôcť bývalý golfový profesionál Chubbs a súcitná publicistka Virginia, ktorí ho dokážu upokojiť a vyšperkovať jeho golfové umenie. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (215)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá komédia s Adamom Sandlerom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý sa túži stať hokejistom, čo sa mu ale kvôli agresívnej povahe a slabších schopnostiam nedarí, ale zistí, že má skvelé golfové schopnosti a keďže jeho starej mame práve banka zabavila dom a nutne potrebuje peniaze na jeho kúpu, rozhodne sa zapojiť do prestížneho golfového turnaja. Spracovanie sa mi páči, hlavne prvá polovica je výborná zábavná jazda, potom už prídu všetky tie typické prvky podobných komédií, teda hlavný hrdina sa zamiluje, spozná hlavného rivala a podobne, čo úroveň filmu o trochu zníži, ale skutočne len o trochu, film si slušnú zábavnosť udrží po celý čas. Po stránke humoru som veľmi spokojný, je tu plno skvelých hlášok, nápadov a rôznych situácií a keď práve nie je nič vtipné po stránke scenára, tak zábavnosť udržuje Sandler so svojim typickým štýlom. Herecké obsadenie je výborné, Adam Sandler vo svojej najlepšej komediálnej forme, Carl Weathers, Ben Stiller síce v menšej, ale aj tak skvelej úlohe vedúceho v domove dôchodcov a mnoho skvelých menších postáv. Réžia a technická stránka sú perfektné, Dennis Dugan je dlhodobo tým najlepším režisérom pre tvorbu Adama Sandlera, čo skvelo vidno aj v tomto filme, výborný je aj vizuál, zaujali ma hlavne veľmi dobre natočené zábery z pohľadu letiacej loptičky. Rivali sú vydarená komédia, ktorá ma vždy dobre pobaví a zlepší náladu. 77% ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Jako ztřeštěná komedie z golfového prostředí snímek přímo útočí na naše bránice. Adam Sandler se tu ve své roli až neskutečně naplno vyřádil. Místy by sice mohl krapet ubrat plyn, neboť jeho výkon hraničí až s přehráváním, ale jinak to má šťávu a vtip a to je na komedii to nejhlavnější. Dá se říci, že se jedná o jeden z jeho lepších filmů z devadesátých let, ke kterému se dá bezpochyby vracet. ()

Reklama

Jeremiah 

všetky recenzie používateľa

Adam Sandler patří do kategorie herců, které nikdy nebudu cíleně vyhledávat. Na jeho humoru v tomto filmu neshledávám nic zábavného, dokonce na mě působí dosti vulgárně. Nedovedu si dost dobře představit, že by se i jiní lidé chovali podobně ( snad z výjimkou některých našich poslanců ). Myslím, že Sandler / nebo scénárista / našli pro chování hlavního hrdiny inspiraci v pavilonu opic v nejbližší ZOO. Dvě hvězdičky přiděluji z důvodu, že jsem se i přes to občas zasmál a hlavně za příležitost pro toho bezdomovce, který nosil Happymu golfové hole. ()

cab 

všetky recenzie používateľa

Jak zapaleny, ale neschopny hokejista Happy se dostane k hrani golfu, aby mohl vykoupit barak stare babicky z dluhu. (Adam Sandler) ve svych prvnich filmech, jako je napriklad tento, srsi humorem, pro nej typickou agresivitou a velmi dobrymi kreativnimi napady na zachyceni a podani ruznorodych vtipu. I kdyz jsou nektere presprilis, stale jsou vtipne. 75% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jedna z prvých Sandlerových komédií, strelená a uletená, plná jemu typických skečov a osobitého vtipu. Odhliadnuc od priamočiareho, jednoduchého a predvídateľného deja, ide o slušnú zábavičku, vhodnú ako rozptýlenie po nejakom náročnejšom alebo hororovom filme. Vnútro diváka sa upokojí, rozptýli a človek opäť dostane chuť na niečo vážnejšie. 65/100 ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • Ve filmu se objevuje Joe Sakic, legendární hráč klubu NHL Colorado Avalanche. (KucC)
  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 1996 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama