Reklama

Reklama

Pomstiteľ

Trailer

Obsahy(1)

Po päťročnom odvolacom pojednávaní prepustia na slobodu mafiána Dina Morettiho (Bryan Marshall). Verejnosť čaká, ako na túto skutočnosť zareaguje tajomný Pomstiteľ (Dolph Lundgren), ktorý má za posledných päť rokov na svedomí vraždy 125 gangstrov. Morettiho skutočne čoskoro zabije v jeho dome, ktorý Pomstiteľ vyhodil do vzduchu. Pretože sa tesne pred výbuchom objavil vo dverách domu, špekuluje sa, že mohol zahynúť. Tomu však poručík Jake Berkowitz (Louis Gossett Jr.), ktorého úlohou je Pomstiteľa chytiť, neverí. Myslí si, že Pomstiteľ je v skutočnosti bývalý policajt Frank Castle. Namiesto zabitého Morettiho sa vedenia gangu ujme Gianni Franco (Jeroen Krabbé). Ten zistí, že bude mať problémy s japonskou mafiou, ktorú vedie bezcitná a nebezpečná Tanako (Kim Miyoriová), ktorá dá uniesť deti nových mafiánskych šéfov. Medzi Frankovými mužmi a japonskou mafiou vypukne regulárna vojna… (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (189)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Verte alebo nie, že z toho jedného, alebo dvoch výrazov, ktoré dokáže/dokázal Dolph vykúzliť na svojej tvári, som mu uveril, že je fakt nasratý a má sakra motiváciu robiť to, čo robí. A uveril som, že dokáže vystrielať 125 nepriateľov bez jediného škrabanca. Rieši sa tu, či takáto masívna pomsta nie je už trochu cez čiaru, to taký Arnold nikdy neriešil. Páčilo sa mi spojenie v zmysle nepriateľ môjho nepriateľa môže byť na chvíľu môj priateľ, ale ten náhly záverečný návrat k pôvodnému stavu bol skôr iba dôvodom pre ďalšiu akciu face to face. Punishera som nikdy nevidel, čo sa čudujem a pozerať kultové béčko v takomto časovom sklze má svoje guilty pleasure čaro. Opäť platí, že ak sú dobrí záporáci, sú základom kvality akčného filmu a ženská hlava Jakuzy a samozrejme spoľahlivý Jeroen nemali chybu. ()

Claw 

všetky recenzie používateľa

Výborné akční béčko pozdních 80. let a jeden z nejlepších filmů Dolpha Lundgrena. I dnes má film stále svoje jisté kouzlo. Je to prostě docela dobrý akční film, dobře natočený, od začátku do konce se v něm něco děje, Lundgren je řádně brutální a nesmlouvavý, vůbec neuznává nějaká pravidla "rovného boje" (většinu protivníků rovnou střílí, ať už se jedná o mafiány se zbraní či japonce s katanami), používá celou řadu zbraní, ve finále, co je mu po ruce... s nikým se nesere, a i když dostane několikrát na držku, jako by mu to vůbec nevadilo. Film má perfektní střih, díky kterému je řada akčních scén velice dobře zvládnutá, dynamická a ani po letech diváka neruší. Dále musím vyzdvihnout perfektní hudbu a vzpomenout scénu "rozstřílení kasina", kterou považuju za jednu z "nejhezčích" scén akčních filmů... Škoda, že z filmu není více cítit jeho komiksová předloha. Srovnávat jej s o mnoho mladším bratříčkem nemá smysl, jedná se o naprosto rozdílné filmy. /80% + FILM ROKU/ ()

Reklama

ScreamJay 

všetky recenzie používateľa

Totálně totální comixoidní béčkařina. Má slušný a svižný úvod, řemeslně slušné exploze, zajímavý kostým hlavní hrdiny, když jó ultra nemedituje jen tak v kanálech a taktéž výběr velkorážného arzenálu přijde milovníkům akce k duhu. Lundgrenův zfetovaný pohled a trochu toporné herectví se k té jeho už zmiňované filmové postavě hodí podezřele dokonale. Pro béčko typická záležitost, že je všude krve jako vína na vinobraní a snad i z obyčejného škrábnutí šplíchne kýbl rudavé tekutiny. Kamera je nudná, odkrokovaná, akční stejně jako návštěva domova důchodců na výstavě toaletních papírů. Hlášky naopak celkově slušné, jen ten opětovně děsný dabing zaříznul vše živé (co mám proti tomu, když má zralá čtyřicátnice hlas mutujícího puberťáka? Ale vcelku nic:)). „Každá pomsta má své hranice.“ „Tak daleko jsem ještě nedošel!“ Závěr ve stylu red&black tak vlastně podtrhuje celých předešlých 80 minut. Akce nutná, nikoliv postačující, v postavách by se krve nedořezal (bodejť taky jo, když jí nacákaj na stěny, podlahy a přilehlé okolí). Proč dávám maximálně 2 hvězdičky? Protože druhá polovina filmu opravdu prosakuje nudou (až televizní akčáckou nedotažeností) a vypočitatelností a i když jsem se slušně bavil, filmově je to furt a pořád to omílané béčkaření. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Toto bol myslim prvy Lungrenov film, ktory som videl, takze ostava na istom sentimentalnom mieste,avsak ziadny zazrak sa nekonal. Ale viete, ked mate 10 rokov pozerate so skutocnym nadsenim vsetkych tych svalnatych hrdinov a drzite im palce :) No a scena mucenia a tam lietajuce hlasky boli neskutocne:) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme sa už Lundgren naplno rozbehol a tak natočil jeden zo svojich najakčnejších, ale vlastne aj najlepších filmov. Síce sa opäť jedná o filmovú adaptáciu, podobne ako pri mizerných Vládcoch vesmíru, ale na rozdiel od nich je Punisher našťastie poctivé akčné béčko a tak aj úroveň filmu je niekde úplne inde. Zápletka je v rámci žánru parádna, nemilosrdný pomstiteľ, ktorý sa po vražde svojej rodiny stiahol do ústrania, aby mohol likvidovať jednu mafiánsku rodinu za druhou a síce časom do nej pribudne jeden na prvý pohľad dosť rozporuplný prvok, záchrana detí, pri ktorej sa hlavný hrdina dokonca dočasne spojí s mafiánom, čo si trochu odporuje s prvou polovicou, ale vo filmu to nakoniec vôbec neprekáža, dokonca to hlavnému hrdinovi aj trochu pomôže, aspoň pôsobí konečne aj trochu ľudskejšie, keďže v prvej polovici je to prakticky len stroj na zabíjanie. Ale inak ma to bavilo vlastne stále rovnako, film má veľmi svižné tempo, čo ma ale pri krátkej dĺžke a množstve akcie vôbec neprekvapuje a dobre sú zvládnuté nielen samotné zúčtovania, ale aj situácie vo vnútri mafie, za čo môže hlavne príchod yakuzy. A ani línia s bývalým partnerom pomstiteľa nie je zlá, len mala moc málo priestoru na to, aby mala pre film aj nejaký väčší význam. Takže celkovo ma to bavilo od začiatku až do konca. Dostatočne spokojný som aj po akčnej stránke, jedine ma mrzí výber prostredí, ktoré sú dosť nudné, ale inak je jej plno, nájde sa tu mnoho prestreliek, pri ktorých poteší veľký počet zabitých, ale aj pestrý výber zbraní, nechýbajú nejaké tie súboje a plno likvidácií zblízka, často sa hádžu nože a používajú rôzne rezné zbrane, tu sa je na čo pozerať. A najlepšie je celé finále, ale aj akcia v prístave. Slušné je aj obsadenie, Dolph Lundgren ma síce v mnohých úlohách bavil viac, tu je až moc podráždený a dlhší čas je to len ten spomínaný stroj na zabíjanie, ale vzhľadom na zápletku mi aj tak mi celkom vyhovoval, slušní záporáci, obzvlášť šéfovia dvoch najmocnejších mafií a k tomu Louis Gossett Jr., ktorý má síce až prekvapivo málo priestoru, ale jeho účasť poteší. Režijne je to skôr len priemer, v tej dobe vznikali aj podstatne kvalitnejšie natočené béčka, Pomstiteľ má len priemerný vizuál, atmosféru a málo atraktívne lokácie, ale stále to nie je nič, čo by mohlo výraznejšie prekážať a kladov je tu dosť. Takže celkovo som rozhodne spokojný, poctivé akčné béčko so žánrovou ikonou a množstvom akcie, na ktoré sa rád občas pozriem. 77% ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (15)

  • Jedná se o jediný film o Punisherovi, ve kterém nemá hlavní postava kostým s lebkou, jak je tomu v původních komiksech společnosti Marvel. (tyzmrde)
  • Punisher nikdy nepoužil rovnakú zbraň dvakrát. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama