Reklama

Reklama

Pod červenými lucernami

  • Thajsko RedLife
Trailer

Obsahy(1)

Zločinec a mladá studentka sní o tom, že jednou budou žít se svými milovanými partnery. Zoufale se proto snaží dostat ze slumu v Bangkoku, aby mohli začít nový život. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Thajci sú skutočne majstri vykresľovania (ne)šťastia a (bez)nádeje. Ale bohužiaľ, život nie je továreň na splnené sny a neprináša so sebou idealistické happyendy. A presne to nám chce tento film povedať. RedLife je silnou sociálnou drámou, ktorá prináša realistický pohľad do miestneho slumu, kde mnoho ľudí sníva svoje sny o nových životoch - tak ako hlavné postavy dvoch príbehov, ktoré sa tu paralelne odohrávajú (no na moje prekvapenie sa ani raz nepretnú - čo je podľa mňa aj dosť škoda). Celkovo to však bolo silné, realistické a surové. (Spoiler): Happyend sa nekonal (hoci akurát tu by im to človek aj rád doprial). 4* ()

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobré. Aj keď nie vynikajúce. Na vyššie hodnotenie by to muselo oveľa viac opustiť komfortnú zónu, zariskovať a pritvrdiť. Pre našinca má film veľké plus v podobe exotických kulís a neokukaných hercov, ktorí si mimochodom spravili domácu úlohu a dávajú výkony na pána. Celkovému feelingu perfektne dopomáha aj kamera a práca s ňou, doplnená o kvalitné a hlavne atmosféru dobre dotvárajúce ozvučenie. Žánrovo sa jedná o sociálnu drámu s prvkami krimi a svojím tempom rozprávania príbehu a gradovania by som to označil za taký Thajský slow burn, kde sa ku koncu klasicky poserie všetko, čo má, aj keď som čakal kolosálnejší rozmer tohto shitstormu. Ale aj napriek tomu vie koniec pribiť do sedačky. Holt, ľudia vedia byť riadne kurvy. ()

Reklama

Reklama

Reklama