Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina žijící v ústraní musí čelit destruktivnímu živlu. Kalifornie... Nemocný George Laughlin (Lance Henriksen), jeho syn Dave (Peter Facinelli) se svou těhotnou manželkou Sarah (Fiona Dourif) a s vnukem Clayem (Asher Angel) vedou poklidný život v mobilním domě obklopeném lesní přírodou. Když vypukne požár, snaží se utéct. Rychle si uvědomí, že je čeká nerovný a nebezpečný boj o přežití. Film byl natočen dle skutečných událostí. (LIVINGDEAD)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Pred nakrúcaním sa producenti a štáb stretli aj so samotným preživším a autorom predlohy O'Learym, aby prediskutovali detaily. O'Leary povedal, že považuje za jeden zo svojich najväčších úspechov, že sa ocitol v jednej miestnosti s 80 profesionálmi pracujúcimi na filme, vrátane režiséra, asistenta réžie, koordinátorov a ďalších, pričom dodal: "Už len byť muchou na stene na tom stretnutí bolo pozoruhodné." (Arsenal83)
  • Skutočný O'Leary mal v čase nešťastia v roku 1987 9 rokov. (Arsenal83)
  • Pôvodne sa v St. Louis mala natočiť len štvrtina filmu a zvyšok z finančných dôvodov v kanadskom Vancouveri. V Missouri však tesne pred natáčaním prešiel zákon o daňových úľavách na podporu mediálnej produkcie, a tak sa kompletný film natočil na pôvodných miestach. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v novembri 2023 v St. Louis. Missouri, kde sa udalosti stali, vrátane O'Learyho domova, Saratoga Lanes. V tomto dome dodnes žijú jeho rodičia. (Arsenal83)
  • Film je založený na knihe skutočného preživšieho požiaru menom John O'Leary, ktorého kniha z roku 2016 „On Fire: 7 options to Ignite a Radiically Inspired Life“ sa stala bestsellerom. Príbeh sa stal v osemdesiatych rokoch 20. storočia. (Arsenal83)
  • Počas natáčania bol Nick Lyon pozitívne testovaný na Covid-19. Aby sa film dokončil v termíne, réžie sa za ten čas chopil Peter Facinelli a z toho dôvodu mu bol udelený kredit aj za réžiu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama