Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

North Shore je mysteriózní dramatický seriál o střetu kultur a osobností. Britský a australský detektiv jsou nuceni spojit své síly a vyřešit složitou vraždu devatenáctileté dcery britského politika, jenž byla zabita v Sydney. Během vyšetřování začnou odhalovat mezinárodní spiknutí s politickými důsledky. (Jardismo)

Recenzie (3)

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Navnadila ma znacne velka kooperacia, namet a zo tri zname tvare. "North Shore, it's a world closed to outsiders." Ostavam nakoniec pri priemernom hodnoteni, hoci otvarak ma velmi nadchol, epizody mali klesajucu kvalitu a zaver ma uz svojou naivitou a neoriginalnostou sklamal.     1. ep.: Velmi dobry otvarak. Uvodny song je v podani vynikajucej vokalistky menom Katie Melua. (pozn. je to Wonderfull World, ktory zaspievala uz 2014 v BBC-radiu, a ano, original je od Black z 1987-meho) Odporucam jej hudbu - balzam na dusu. Spat k serialu. John Bradley v postave Max-a , "pozorovatela" od britskych vysetrovatelov v Australii bol vybornou volbou. Rozhodne to nie je len "Sam z GoT". Postava zije, prostoreky, ale inteligentny a empaticky vysetrovatel s osobnou integritou. Australska menej skusena "kolegynka" zatial vysiela "chlad" a klasicke klise s pravomocami, ale vzajomne prekaracky su ozaj vtipne a nevybocuju z kontextu. Je to velmi osviezujuce. Politicky angazovani rodicia, zvlast matka, i australski kolegovia su uveritelni. Zaver nam hodil par navnad mozneho povodu hrozby. Uplna spokojnost. Pozn.: Pom - vyraz, ktory pouzivala vysetrovatelka casto a je to australsky vyraz pre Brita - povod slova je velmi zaujimavy, vygooglite. :) 80%      2.ep.: "There was a cockroach, but he checked out in disgust." :) Sestra Max-ovej manzelky ma jeho i moje sympatie..heh. V pripade sa pomalicky kontaktuju priatelia a svedkovia. Pobavi vysluch sefa kampane ohladom jeho alibi. Dalsi zaujimavy "podozrivy" je pre mna lisiak Lloyd, ktory chce spravit biznis s manzelom zosnulej. Opat sa teda ponukaju spekulacie. Samotny zaver trosku sklamal, kedze sa v poslednej minute dvom roznym akterom ponukli veci najklisovatejsie. To vsak este nic neznamena. 70%       3.ep.: Prvykrat mi v uvode nesedela Max-ov "dotahovacka" s kolegynou. Rozsirujem okruh podozrivych o politicku figurku. :) Pobavil "vysluch" senilnejsej susedky. Celkovo ma vsak sklamala prostoduchost epizody az teda na samotny zaver 55%       4.ep.: Politicke vztahovky trojuholniky a "zahybacky" ma nechavaju chladnym a vyvoj pripadu ma zacina mierne iritovat. S velmi dobrym otvarakom sa pomaly, ale citelne, znizuje kvalita a prevazuje zanrove klise. Nuda. 50%     5.ep.: Bezne "natahovacky" s pravnikmi a svedkami, zatial co v politickinom manzelstve sa deju dalsie "turbulencie". Opat som vsak nijak zvlast nebol ohureny. Priemer.      6.ep.: Nech ziju rozvody! :) Prosim, najskor pozriet epizodu, nech pochopite kontext. Nuz, co dodat, zaver mi prisiel tak naivny a bez napadu, az som tomu takmer nechapal. Naviac, filozofovanie vysetrovatelskej dvojky v zavere o vine, ci nevine ma dokonca "otravil". 40%         Skoda, ze scenaristicky neboli epizody prepracovanejsie. Co vyzeralo na jasne stvorhviezdie, znatelne upadalo. I tak odporucam, ak nemate "po ruke" nieco kvalitnejsie. 60% ()

Mamlas 

všetky recenzie používateľa

Tak 60% stopáže je vata a zbytek nuda. Jde si to svým hlemýždím tempem vpřed, aby se to kolem poloviny transformovalo na legitimní telenovelu s prvky krimi a politických půtek. ↘️ 17% ()

tuctovychlap 

všetky recenzie používateľa

nebolo to zlé..príbeh dokázal zaujať, podozrenie sa prevaľovalo z postavy na postavu a keďže ma to bavilo, odhalenie som sa snažil nepredbehnúť vlastnými dedukciami..jediné, čo záver seriálu neodhalil je to, či macko uskutoční trojku so sestrami..no, tvorcovia ponechali predstave možnosť realizovať sa..:) ()

Reklama

Reklama