Reklama

Reklama

Sleep

Trailer

Obsahy(1)

Hyun-su (Lee Sun-kyun) a Soo-jin (Jung Yu-mi) jsou novomanželé a nastávající rodiče, kteří si začínají procházet scénářem noční můry, když se u manžela rozvine porucha spánku, která může být v rozporu s rušivou rozdvojenou osobností v intenzivním hororovém debutu spisovatele a režiséra Jasona Yu. (HanzoBureshi)

Zaujímavosti (7)

  • Ceny Asociácie kórejských filmových producentov 2023: Cena pre najlepšiu herečku (Jung Yu-mi). (Arsenal83)
  • 44. ročník udeľovania filmových cien Modrého draka za rok 2023: Cena za najlepšiu herečku (Jung Yu-mi). (Arsenal83)
  • Režisér Bong Joon-ho vychvaľoval film ako „najunikátnejší horor a najchytrejší debutový film, aký som za posledných 10 rokov videl“.  (Arsenal83)
  • Jason Yu sa vyjadril, že pri písaní rolí okamžite myslel na Jung Yu-mi, pretože mu prišla ako "dokonalá herečka pre túto rolu". (Arsenal83)
  • Jason Yu priznal, že hoci najprv nevedomky, nakoniec si uvedomil, že pri natáčaní sa inšpiruje filmom Okja (2017) režiséra Bong Joon-ho, u ktorého kedysi pracoval ako asistent. (Arsenal83)
  • Jason Yu sa pri písaní príbehu inšpiroval chvíľami, keď sa pripravoval oženiť sa so svojou priateľkou, s ktorou bol sedem rokov: „Pri písaní bolo mojim cieľom, samozrejme, na začiatku urobiť zábavný žánrový film. Ale keďže mojou témou bolo v tom čase manželstvo, chcel som hovoriť aj o manželskom živote. Spočiatku ma námesačnosť zaujímala len povrchne. Potom som ale začal premýšľať, ako by vyzeral každodenný život milovanej osoby, ktorá musí zostať po boku námesačného. Spánok je dobrým námetom pre hororový film, keďže spánok je stav úplného odovzdania sa vášmu prostrediu." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (viac)

Reklama

Reklama