Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

5150 

všetky recenzie používateľa

V době natáčení dvaačtyřicetiletý Jean-Claude Van Damme prokázal výbornou fyzickou připravenost a role američana Kylea, který má hodně daleko k nepřemožitelnému superhrdinovi mu absolutně sedla. Navíc velmi kvalitní příběh, akční sekvence a vůbec, PEKLO řadím k tomu nejlepšímu, co kdy Jean-Claude natočil. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Na to, že sa natáčalo v Bulharsku a nie v Rusku to aj vyzerá, samozrejme Rusom dali opäť zlé charaktery, to už sme si na to mohli od Američanov zvyknúť. Akcia opäť jemu vlastná, dej a dialógy neprekvapili, opäť si držia slabú úroveň, ale nedá sa to len kritizovať, je to zaujímavé, tvrdé, ale ako film sa mi to páčilo. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Když nevezmu duševní klystýr své duše JCVD je tohle nejlepší Van Damme minulého desetiletí. Rozumnějte nejedná se o žádné veledílo. O produkcích na americkém území si může nejznámější Belgičan tak leda nechat zdát. Tady jsme se přesunuli i se štábem do Rumunska nebo Bulharska. Máme zde odsouzeného Američana, který se dostává do nejhroznější ruské věznice a musí se o sebe naučit nějakým způsobem postarat. Zpočátku mu chybí životní síla, což je pochopitelné po ztrátě milované manželky. Ve vězení se konají zápasy a co by to bylo za dozorce, aby si Van Damma neproklepli a nezajistili mu místo v levém rohu vězeňského dvorečku. Co by to bylo za vězeňský snímek, aby se také Van Damme nepokusil o útěk. Pravdou je že závěrečné minuty zachraňují dojem jak se jen dá a výsledkem je 60% PS: Známe herce zde opravdu nehledejte. ()

Expendable 

všetky recenzie používateľa

Film doslova našlapaný herectvím, duševní filozofií a nečekanými zvraty.JCVD tady ukazuje nejlepší scénky jednou při zápase překouše hrdlo jednomu vězni a pak ho za to pošlou na samotku.Tam po čase celej zaroste a začne se zvedat na tyči, která čouhá ze stropu, povídá si s můrou a zatím jak jde čes, tak si plánuje svůj útěk.Dějově hodně podobné Shawhenku a s Van Dammem se mi tento film líbil mnohem více než Shawsheneke.Van Damme byl takovej lepší a svalnatější Andy Duffersen a Van Dammův spoluvězen byl takovej ostřílenější Morgan Freeman.Navíc tohle se odehrávalo někde v Rusku přesněji v Kremlu a vězenské prostředí vypadalo věrohodněji než ve Shawshenku. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

haha...takt toto bolo proste krasne stare dobre kvalitne vandammovske becko, ake sme milovali za zlatej ery akcneho zanru...Van Damme KONECNE v plnej forme, pseodomoralisticke zvasty z ust cernoskeho zabijackeho spoluvazna, zrejma inspiracia kultovou Vranou ("Niektori ludia veria,ze sa po smrti vratia ako mory" hahaha), srdcervuca hudba, vaznetvariaci sa pribeh, ruske vezenie...no povedzte...da sa tomu vobec odolat??? ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)

Reklama

Reklama