Reklama

Reklama

V mestečku Plymouth, kde sa zrodila tradícia Dňa vďakyvzdania, sa výpredajové šialenstvo počas Black Friday skončí obrovskou tragédiou. Uplynie rok a v čase vrcholiacich príprav na oslavu tradičného sviatku začne v meste vyčíňať záhadný zabijak. Spočiatku to vyzerá, že si svoje obete vyberá náhodne, ale čoskoro sa ukáže, že každá vražda je súčasťou väčšieho a precízne vypracovaného zlovestného plánu. Podarí sa obyvateľom a polícii odhaliť vraha a prežiť sviatky...alebo sa stanú účastníkmi jeho zvrátenej sviatočnej večere? (Forum Film SK)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Eli Roth bol v procese obsadzovania filmu, keď mu jeho kamarátka Gina Gershon napísala správu s otázkou: "Kedy ma obsadíš do hororu?" Roth odpovedal: "Gina, vlastne práve teraz mám pre teba rolu." (Arsenal83)
  • Kostým vrahov je priamo inšpirovaný ikonickými maľbami Johna Carvera, ktorý bol jedným z pútnikov na plavbe Mayflower. Maska, ktorú nosia, je rekreáciou Carverovej tváre. Vraha vo filme kvôli tomu prezývajú The Carver. (Arsenal83)
  • Patrick Dempsey pochádza z malého mesta v Maine a dokázal tak využiť svoj prirodzený novoanglický prízvuk, ktorý musel stratiť, keď sa stal hercom. (Arsenal83)
  • Amanda Barker (Lizzie) v skutočnosti pochádza z Hannoveru v štáte Massachusetts a je deviatou praneterou Johna Carvera. Jej prízvuk vo filme je skutočný. (Arsenal83)
  • Agent Patricka Dempseyho oslovil Eliho Rotha, aby vyjadril hercov záujem o účasť vo filme. Roth bol nápadom nadšený, ale povedal, že nevie, či si produkcia môže dovoliť Dempseyho sadzbu. Jeho agent ho uistil: "To nerieš, Patrick naozaj chce nakrútiť horor. Prečítal si scenár a páčil sa mu." (Arsenal83)
  • Eli Roth povedal, že kocúr vo filme bol taký dobrý herec a tak dobre vystupoval na povel, že ho nazval Leonardo DiCatprio. Meno mačky je inak Tonic a predtým hral vo filme Cyntoryn zvieratiek (2019). (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Amras)
  • Natáčení probíhalo v Torontu a Hamiltonu v kanadském Ontariu od 13. března do 5. května 2023. (bianci)

Reklama

Reklama