Reklama

Reklama

Americký maliar Tom Warshaw (David Duchovny) žije v Paríži. Žena ho opustila aj s dospievajúcim synom. David tridsať rokov skrýva jedno tajomstvo, ktoré je možným dôvodom jeho rodinných problémov - sú to jeho spomienky na detstvo v New Yorku. V sedemdesiatych rokoch žije trinásťročný Tom (Anton Yelchin) v malom byte len s matkou Katherine (Téa Leoni). Jeho jediným skutočným priateľom je štyridsaťjedenročný retardovaný školník Pappass (Robin Williams). Okrem neho sa Tom ešte zblíži s černošskou trestankyňou Bernadette (Erykah Badu), ktorú však nikdy neuvidí, pretože s ňou hovorí len cez okno jej cely. S Pappassom rozváža na bicykli chladené mäso, zatiaľ čo Bernadette mu radí, čo má robiť, aby získal spolužiačku Melissu (Zelda Williams). Niečo sa však zvrtne práve v deň Tomových trinástych narodenín, kedy sa podľa tradície mal stať dospelým mužom. Pappass nevedomky namočí Toma do maléru s ukradnutým bicyklom a matka sa predávkuje sedatívami. Tomovi nezostane nič iné, než nájsť odvahu a začať žiť na vlastnú päsť. Skutočne dospelým sa však stane, až nájde silu vyrovnať sa s minulosťou. A možno sa do miest svojho detstva aj vrátiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (62)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Film, kde podľa mňa postavy hrajú väčšiu rolu, než príbeh samotný. Nemyslím si, že by sa niektoré veci nedali odhadnúť od začiatku a trošku to možno celý film spomaľuje, no myslím si, že má veľmi dobrý herecký výber, všetci medzi sebou pôsobia veľmi uvoľnene a atmosféra funguje. Anton Yelchin ako hlavný hrdina v detskej časti funguje skvele. S mladou herečkou, ktorá hrá Melissu majú reálnu chémiu. Scénky medzi ním a jeho mamou pôsobia uveriteľne, rovnako aj s Williamsou, či dialógy so ženou v base. A dávajú tomu filmu dobrý šarm, lebo je to hlavne na jeho pleciach, aby to funovalo. A myslím si, že celkom mu to ide. Je to hlavne pre mňa séria momentiek. Niektoré pekné, iné smutné, iné zase veselé, no všetko to pôsobí uveriteľne. Jediné nad čím som premýšľal bolo, že čo urobili v tomto filme Williamsovi s tvárou. Pôsobila nejako úplne inak. Neviem. Klišé tu samozrejme sú, no súčasne je to film, kde budeme mať možnosť vidieť syna, ktorý bude musieť spraviť najťažšie rozhodnutie vo svojom živote (bez toho, aby som dával spoilery). Takže asi niektoré veci filmu odpúšťam. Je super silný? Nie. Ale má svoje momentky, ktoré sa človeku dostanú pod kožu. Alebo aspoň mne. Hodnoenie: B ()

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Musím říci, že jsem velice příjemně překvapen - jedná se o sympatický režijní počin Davida Duchovného, který dokáže diváka potěšit, příjemně pobavit a v neposlední řadě dojmout. Velmi silná je především poslední třetina filmu, kdy si vzala život Tomova matka. Film v sobě obsahuje velmi zajímavé prvky, kamerové záběry i pozoruhodné dialogy, a přesto že tento film k sobě nepřitáhne masy diváků, mám po jeho shlédnutí velmi silné dojmy a naprosto zaslouženě mu dávám čtyři hvězdičky. Robin Williams se rolí bláznů, polobláznů a snílků už asi nezbaví, ale tentokrát mi připadá celkem nevýrazný, naopak poměrné dobrý dojem na mě udělala Téa Leoni v roli Tomovy matky. ()

Reklama

BUD-SFIS 

všetky recenzie používateľa

Hezky film o tom jak se z kluka stava muz, jeho osudove zvraty v mladi, ktere ho donutuli k uteku ze zeme. Zase jako vzdy velmi dobry herecky vykon R. Williamse s ne o mnoho horsi rezii D.Duchovnyho. Poutavy pribeh, bez extremu ale take bez nudy a hlavne nevite co se stane po cast filmu jiz po prvnich minutach. ()

katasta 

všetky recenzie používateľa

Jde sice o vcelku zajímavý snímek (asi jen díky tomu nenudí a vysloužil si alespoň ty tři hvězdičky), ale jinak kde nic tu nic. Ačkoli jakýsi hlavní nápad se mi líbil, byl docela špatně a dost mělce zpracovaný. Nakonec pak člověk ani neví, o co tam vlastně jde, kde je ten problém, který nám tam servírují, ani co si z toho má vůbec odnést. Každopádně jestli je pravda, co jsem tu někde četla, že scénář vznikl během šesti dní, tak by to tomu tak akorát odpovídalo... ()

matkoulko 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý príbeh o tom, že cesta do pekla je dláždená dobrými skutkami a úmyslami. Podané bez streľby, krve a násilia. Hlavný hrdina má 13 a problémy ktoré nie sú asi nikomu na hony vzdialené. Pár drobných komplikácií ho však dovedie do (aspoň pre mňa) nečakaných situácií. Dej oživujú zvláštne postavy, napr. tajomná vražedkyňa zo ženskej väznice. Herci sú OK, aj Robina Williamsom som tu zniesol (v niektorých filmoch mi fakt vadí). Vizuálne mierne nad priemerom. Príjemný film so štipkou humoru i zármutku, nádeje i sklamania, ako vyšitý na sobotné doobedie, presne to aj vystihla ČT1. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • David Duchovny v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (viac)

Reklama

Reklama