Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dickovi Harperovi (Jim Carrey) sa konečne vyplácajú roky jeho tvrdej práce. Po dlhom čakaní je povýšený na viceprezidenta spoločnosti Globodyne, svetového lídra v oblasti konsolidácie médií. Potom, čo na svojej novej pozícii strávi jeden deň, je však Globodyne potopená ekonomickou katastrofou.Náhla zmena vrtkavej šťasteny urobila Dickovi, ktorý si nestihol našetriť žiadne peniaze na horšie časy, poriadny škrt cez rozpočet. Miesto horších časov prichádzajú rovno tie najhoršie. Dick a Jane (Téa Leoni) s hrôzou sledujú, ako z ich života postupne miznú luxusné autá, pompézny dom a aj priatelia z vyššej spoločnosti. Dick, ktorý hral celý život podľa pravidiel a cieľavedome smeroval k tomu, aby zaistil sebe a svojej rodine pohodlný život, nie je pripravený vzdať sa svojho amerického sna. Tvrdá lekcia od jeho amorálneho zamestnávateľa mu však vnukne skvelý nápad: pokiaľ bolo kradnutie dosť dobré pre jeho šéfa, je dosť dobré i pre neho. Spolu so svojou milujúcou ženou sa preto rozhodne naplánovať veľkolepú pomstu a dať veľkému biznisu poriadnu príučku. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (311)

swed 

všetky recenzie používateľa

Další z řady Carreyho komedií, tentokrát se ale moc smát nebudete. Na vině je scénář, kterému chybí více promyšlených gagů a originálnější zápletka (film je vlastně lacinou vykrádačkou). Jedinou jistotu tak opět zůstává Jim Carrey, který by si pro příště zasloužil mnohem lepší předlohu (což platí pro většinu z jeho komedií). 5/10 ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Po lehce škobrtajícím úvodu se rozjíždí překvapivě svižná, pohodová a zábavná komedie o tom jak se taky dá řešit finanční krize. Jim Carrey a Tea Leoni vytvořili dokonalou dvojku, která perlí zejména v části pomalého úpadku rodiny na finanční dno a během prvních pokusů o loupež, které nemají chybu a patří k tomu nejzábavnějším z celého filmu („Tys to vážně udělal? Vyloupil jsi je?“ „Ne, ale měl jsem limču a nezaplatil.“) ()

Reklama

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě uvolněná záležitost, která se nesnaží diváka rozesmát za každou cenu, tudíž ignoruje třeskutě veselý a neomaleně útočný typ humoru, s nímž se obyčejně nedokážu sžít. Libuje si v drobných legráckách, které na sebe vrší s neutuchající vynalézavostí a inspirativní hravostí, aby jejich souvislou řadu zakončila ve finále, které zcela odpovídá jejím schopnostem i jejímu naturelu. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey v této extrémně bláznivé a opravdu chvílemi přehnané a trapné komedii předvádí to, co ve filmu Božský Bruce. Jeho hraní přestává být zábavné a podle mě by se po těchto filmech měl upnout na vážnější role, které jak už jsem mohl vidět mu rozhodně jdou, jako například v Majestic a věřím, že by se to určitě vyplatilo. Ani příběh mě nijak neoslnil a po nudném začátku přichází takový trapný průvan a v poločase se komediální laťka trochu zvedá a vtipy začínají dávat smysl, což nakonec utne závěr. Co dodat komedie to promarněná sice není, ale za shlédnutí také nijak vážně nestojí. --- Tancuješ tady na stole a hraješ si na loutku? Proč jste mu dávali to pytí? - Měl jen jedno pivo! ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom k niektorým recenziám som sa na tento film celkom aj tešil, aj keď predsa len vo mne hlodali pochybnosti. Mal som pravdu a po pravde, keby nebolo gumovej tváre Jima Carreyho, tak by sa ani nebolo načo pozerať. Mdlú zápletku však ani jeho grimasy nezachránili. Zápletka by nemusela byť zase tak zlá. Sľubuje komédiu, ktorá sa však neudiala. Zasmial som sa tak 2x. To je tak asi všetko. Cítil som z toho až prílišnú snahu o to, aby daný moment bol naozaj vtipný a výsledok vyznieva dosť kŕčovito. Aspoň že sa ako vždy dalo dívať na krásnu Téu Leoni a tak sa pri tomto filme dalo aj vydržať. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)
  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)

Súvisiace novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (viac)

Reklama

Reklama