Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historii pádu fašistického diktátora Itálie vypráví jeho dcera Edda (Susan Sarandon). Dramatické události odvedly Mussoliniho (Bob Hoskins) od jeho rodiny. Miluje oddanou manželku (Annie Girardot) a mladou milenku, ale zároveň cítí nenávist ke své dceři, jejíž manžel Ciano (Anthony Hopkins) byl bezprostřední příčinou pádu a zatčení diktátora. (Snorlax)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • The New York Times film skritizoval, že stále "redukuje historické problémy na rozmery kuchynskej drámy", pričom kritiky sa dostalo Hoskinsovi, že jeho herectve bolo postavené len "na prepracovanom make-upe bez schopnosti zájsť ďalej ako vyzerať strašne nešťastne s odhodlaním to vydržať až do konca." (Arsenal83)
  • Veľká časť tu spracovaného historického materiálu je spojená s obsahom Cianovych (Anthony Hopkins) denníkov, ktoré si viedol ako záznam o úlohe Talianska vo vojnových rokoch. (Arsenal83)
  • Celé natáčanie sa uskutočnilo v Taliansku, vrátane severotalianskych lokalít Gargnano, Merano, Bolzano, Verona a v strednom Taliansku, Rím a L'Aquila. Medzi použité miesta patrili Mussoliniho bývalé rezidencie Villa Torlonia a Villa Feltrinelli a tiež Palazzo Venezia. (Arsenal83)
  • Film mal premiéru v Taliansku na Rai Uno 15. apríla 1985 len v 130-minútovej verzii. V septembri 1985 mal film premiéru aj v USA na HBO a tam už odvysielali predĺženú štvorhodinovú verziu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama