Reklama

Reklama

Igor (Alexej Serebrjakov) prichádza do svojej rodnej dediny v tajge, kde odvlečie aj svojho syna, narkomana Vovku (Vsevolod Volodin), u ktorého všetky pokusy o liečbu už zlyhali. Vovka čoskoro začne pociťovať abstinenčné príznaky, no Igor je odhodlaný svojho syna „zlomiť“ a zachrániť ho pred závislosťou. Medzitým však v tajge vypukne medzi vlkmi epidémia besnoty. Infikovaní vlci sú čoraz zúrivejší a i to najmenšie uhryznutie prináša istú smrť. Zúfalý otec sa tak ocitne v dvojitom boji: proti vlastnému synovi, ktorému chce pomôcť, a spolu niekoľkými miestnymi obyvateľmi v snahe ubrániť sa besnej svorke, ale aj najnebezpečnejšiemu predátorovi lesa... Inšpirované skutočnými udalosťami. (Arsenal83)

(viac)

Recenzie (21)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak neviem, či tým teraz niečo neporušujem, lebo pozerať v roku 2023 film z Ruska môže byť porušením 12. balíčka sankcií, ktoré ničia Putina prevelikým spôsobom a nechcem, aby na mňa z Pražského hradu so šabľou v ruke vytrielil agent Pávek, čo by tvrdý ochranca demokratických hodnôt, hlavne teda za komunizmu. Avšak prizvukujem, že film bol natočený ešte v roku 2021, čiže ešte v čase, keď sme normálne brali ruskú ropu aj plyn a nemuseli ju prebaľovať cez Čínu, Indiu a USA, aby sme sa cítili, že už nie je ruská a priplatili 100%. Takže snáď to nebude na povraz, keď poviem, že áno videl som a pekná príroda to veru bola. len žiť by som v nej nechcel. Škoda, že film si nevedel vybrať medzi drámou o boji so závislosťou a survivalom, pretože nakoniec sa ukázalo, že ten survival je len taký doplnok (hoci som myslel, že bude hlavnou témou) a preto sa ani nebabrali s tými nakazenými divými zvieratami. Takže do očí bila tá slabá digitalizácia, ako pod vedením Remišovej. No inak dobré dielko, dá sa pozrieť. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film co nemá moc čím zaujmout dávat tomu 4 nebo 5 hvězd , protože je to ruské jak někteří nemíním. Chlápek unese svého syna feťáka do nějaká vesnice ho sám ´´léčit,, v té vesnici , ale útočí vzteklí vlci a vzteklý medvěd. Ačkoliv on sám řekne, že po něm jde policie tak ho nikdo nehledá (v roce 2019 kdy se to stalo  neexistovala totiž asi televize, rozhlas, rádio, facebook atd. ačkoliv televizi tam mají ) . Je to zbytečně moc dlouhé a nemá to co nabídnout navíc v několika scénách útoků vlků a medvěda ty postavy jen čumí to, že policajt nedokáže trefit z 30 centimetrů vlka nebo , že vlk proskočí sklem , ale jiný to neumí neřeším radši. Film má i hodně filmových chyb chlápek má zde sněžný skútr řekne, že na druhý den tam dá palivo  ten den zemře tak, že palivo tam nedal přesto skútr jede nebo na konci mají auto a prostřelí mu omylem pneumatiku přesto to auto nějak jede. 20 procent za téma (hororů s vlky moc není) a 20 za vraždícího medvěda (Leonardo Dicaprio styl narážka na Revenanta kdo neví) 40 procent ()

Reklama

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Počul som o podobnom prípade, syn na drogách tak sa s ním otec zašil na 6 mesiacov na Záhorí do nejakej prenajatej chajdy. Tiež ho priväzoval na noc a keď šiel nakúpiť. Žiaľ neviem ako to dopadlo. Toto je Ruská alternatíva v omnoho surovšom podaní, šité na ich pomery. A rovnako šité na Alexeja Serebrjakova. Videl som viacero filmov kde patril medzi najlepších, len myslím raz sklamal film, nie on ako herec. A Ruská tajga, nedotknutá príroda, chvíľu tam prežiť, pokochať sa prírodou, vypiť stakan s miestnymi. Ale žiť tam určite nie, tam sa človek musí narodiť aby tú krutú klímu a prostredie prežil. Pri hodnotení zaúradovali Rusofóby, pozreli, aj sa páčilo ale hodnotili lebo Putin. ()

Easykill 

všetky recenzie používateľa

Kupodivu se tohle celkem povedlo. Po dramatické stránce to funguje víc než dobře a po thrillerové taky i když o něco méně. Otázka drog je hlavním tématem snímku. Rozbory závislosti atd. Jsou přednější než hladoví vlci a medvědi. Byť jsou zvířátka CGI, tak to nevypadá až tak hrozně jak se očekávalo. Dobře natočený, dobře zahraný a nenudí. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Sympatický Ruský Survival křížený Animal Hororem. Rusové občas umí překvapit a tentokrát si vybrali vděčné a atraktivní téma, které zkrátka můžu a byť to nějaké mouchy má, tak jde o solidní jednohubku. Film se odehrává na izolované chatě v Tajze, kde je otec se synem narkomanem a v okolí řádí vzteklina, která napadá místní zvěř. Nápad se vzteklinou je fajn a nakažení vlci jsou super, jsou agresivní i divocí a CGI není nejhorší. Do toho se tu přimíchají i policisté a lesníci, takže nějaký ten bodycount tu rozhodně je ( trošku škoda, že tu není celá vesnice, mohlo být zaděláno na slušnéj masakr), došlo i na krev, pár záběrů je fajn, takže potěší, že nejde o PG-13 a v závěru se objeví i medvěd, ten byl sice už viditelně dost digitální ( především pohyby) ale udělal tam pěknéj bordel a to se počítá. Zaujme i atmosféra chladného zasněženého prostředí a rozhovor syna s otcem, kde řeší drogy je docela síla. Přidat více postav a akce, tak bych s vyšším hodnocením neváhal, ale i tak si film zaslouží dostat šanci, za vidění určitě stojí. 6.5/10. ()

Zaujímavosti (2)

  • Dej je založený na skutočných udalostiach, ku ktorým došlo v regióne Amur v roku 2019. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v januári 2021 na Altaji. (Arsenal83)

Reklama

Reklama