Reklama

Reklama

#BringBackAlice

(seriál)
  • Poľsko #BringBackAlice (viac)
Poľsko, 2023, 5 h 6 min (Minutáž: 49–54 min)

Réžia:

Dawid Nickel

Hrajú:

Helena Englert, Sebastian Dela, Bartłomiej Deklewa, Katarzyna Gałązka, Vitalik Havryla, Marcel Opaliński, Mila Jankowska, Marek Żukowski, Jowita Budnik (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(6)

Zmizla populárna influencerka Alicja Stec (Helena Englert), po roku intenzívneho pátrania je tínedžerka za záhadných okolností nájdená. Bohužiaľ si internetový idol a dievča z tzv. dobrej rodiny takmer nič nepamätá. Z čriepkov informácií, znepokojujúcich flashbackov a útržkovitých spomienok sa snaží rekonštruovať minulosť. Nie všetci však veria, že stratila pamäť... Čoskoro sa ukáže, že v rovnaký deň bez stopy zmizla aj ďalšia násťročná, Wera. Brat nezvestnej Tomek tuší, že Alicja by mohla byť kľúčom k nájdeniu jeho sestry. Influencerkin náhly návrat sa stáva zdrojom konfliktov v partii jej milovaných kamarátov. Majú čo skrývať? (HBO Max)

(viac)

Recenzie (4)

jahol 

všetky recenzie používateľa

Svěžím dynamickým stylem natočená detektivka z prostředí dvacetiletých, která nezanudí a nechá se slupnout jako malina. Herecké výkony slušné, hudbu obstarávají zvuky ve stylu Příchozích a podobně, střih svižný, kamera dostatečně vynalézevá.Jen ta poviná úlitba LG hypertrendu mi vadila (opět se mne někdo snaží přesvědčit, že gayů a lesbiček je v současné populaci stejně jako nás ostatních - na rozdíl od jiných filnů/seriálů to alespoň nevypadá, že heteráci vymřeli). Ale seriál se mi tak líbil, že jsem v hodnocení za LG superpozici tentokrát žídné body nesrazil. Celkově seriál v podstatě potvrzuje pravidlo, že zapojení (produkce, dramaturgie) HBO plodí kvalitní seriály i v zemích (zde jde o Polsko), které jsou, pokud na ně mají jenom ty peníze, co mají, kvalitou tak o dvě úrovně vzadu. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

V seriáli, v ktorom hrajú v hlavných roliach mladí herci, musím spravidla vždy prekúsnuť úvodnú, zoznamovaciu epizodu, pretože v nej sú všetci na jednu päsťou do 'držky'! Avšak s postupným vývojom v deji, kedy už konečne začali seriozne hrať, seriál nabral úplne iné obrátky. Skôr ako o krimi ide o čistý thriller, čomu som aj rád, pretože si neviem predstaviť, že by hlavnú časť seriálu zaberali tie dve tlsté detektívky svojim vyšetrovaním. Takto sa dej sústredil len na decká prachatých rodičov, ktoré sa ocitli v nezávideniahodnej situácii. Musím povedať, že mladí herci v hlavných úlohách boli prirodzení a výborne mi svojim herectvom umocňovali filmový zážitok. Tvorcovia podľa mňa trochu zbytočne natiahli posledné dve časti, ale našťastie záver neskončil debilne, takže idem smelo na plný počet. ()

Bezda22 

všetky recenzie používateľa

Super. Takhle si prostě představuju detektivku s thrillerovejma prvkama. Nenudí, baví, je to napínavý a herci dobrý. Prostě na pár večerů skvělá zábava. 75% ()

Galéria (103)

Reklama

Reklama