Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí zámožný obchodník Arthur Hamilton zažije vskutku podivný příběh. Nechá se přemluvit k zvláštnímu podniku: jakási tajuplná organizace mu opatří novou identitu-mrtvé tělo jistého mladého muže. Obchodník začíná žít podruhé v Kalifornii, a sice jako etablovaný umělec Tony Wilson. Brzy se však ukáže, že jeho noví přátelé, dokonce i jeho milenka, jsou do jednoho členy zločineckého syndikátu nebo jeho klienty. Nový život se stane Tonymu utrpením a zoufale hledá východisko z této pro něho bezvýchodné situace. Organizace však nezná slitování: vzbouřenec je zabit a jeho tělo prodáno podruhé.. (Karlos80)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (57)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Už od úvodních titulků je jasné, že tohle bude jeden z těch těžkotonážně podivných filmů. Výkon Rocka Hudsona je super a je zajímavé, jak se tam střídá nálada a prostředí. Od sci-fi nálady ze začátku, přes pohanskou veselici alá Wicker man (fakt jsem měl chuť se sebrat a jít na vinobraní) po bohémskou party a vše spěje k cynickému konci. Paranoidní atmosféra je ale přítomná neustále. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Tak já nevím, mám vůbec něco prozrazovat? Radši ne. Dík pár podivným scénám jakoby z jiného filmu se mi plnej kotel trochu příčí, ale i přesto mi nedá neocenit to, že se vůbec někdo do filmu s takovýmto tématem v dané době pustil. Námět, herci a zpracování jsou bez chyby, napětí, poutavost a neurčitost filmu taky nechybí, no prim stejně hraje paranoia a wtf efekt, jež podtrhují celkovou bizarnost snímku. Trošku nadhodnocuju, ale já si to vyberu jinde. 90% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Niekedy ísť si za svojim snom tak úplne nestačí, pokiaľ nemá človek možnosť voľby. Na nápravu však už môže byť neskoro. Výborne zrežírovaný film s pekným a príhodným čiernobielym prevedením, pričom príbeh v zlomových chvíľach veľmi účinne dopĺňa aj hudba. Temná a depresívna rozprava o ľudskom spoločenstve. 75/100 ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Pozoruhodná věcička o druhé šanci s výborným Rockem Hudsonem. Stárnoucí Arthur Hamilton není zcela spokojen se svým životem a tak za podivných okolností podepíše smlouvu podivné společnosti, která slibuje změnu identity, naprostou svobodu a hlavně život bez jakékoli zodpovědnosti. P.S. Mám kliku, tahle nabídka by mě nechala zcela chladnou. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ide o typický príklad ´´čudnej sci-fi´´, ktorej sa tak náramne darilo v rokoch 60. a musela prísť až nasledujúca dekáda, aby si tvorcovia ( a hlavne účtovníci filmových štúdií ) uvedomili, že na tomto žánri sa dá zabávať a zarábať. Nuda až na kosť, spracovanie ohromné. Vychádza z toho priemer, ktorý neodporúčam paranoidným divákom. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Seconds bol Frankenheimerovým posledným čiernobielym filmom. (MikO_NR_1909)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Elyho. (Hans.)

Reklama

Reklama