Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento vysokooktanový akční thriller vypráví o statečnosti a houževnatosti hlavního hrdiny Vikrama Rathora (Shah Rukh Khan), který se pokouší očistit své jméno poté, co je křivě obviněn a potrestán. Vikram je typický chlápek, který se ocitá ve spleti nepříznivých událostí a bude na něm napravit zlo, které se mu stalo. (Jardismo)

Zaujímavosti (6)

  • Jedna z kľúčových postáv filmu, Dr. Eeram, ktorú stvárnila Sanya Malhotra, je inšpirovaná skutočnými udalosťami a jednotlivcami. Predlohou je skutočný doktor Kafeel Khan, ktorý sa stal všeobecne známym pre svoju účasť na úmrtiach v nemocnici v Gorakhpur v roku 2017. Bol zatknutý a v súvislosti s incidentom čelil právnym problémom, ktoré upriamili pozornosť na systémové problémy v systéme zdravotníctva. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov filmu bol "Sanki" a tak bol aj ohlásený. Sanki v hindčine znamená maniak. Film bol potom premenovaný na Jawan, čo v preklade znamená vojak. (Arsenal83)
  • Zobrazený obchod a korupcia so zbraňami vo filme sú inšpirované skutočným tzv. Boforsovým škandálom, ktorý sa týkal zmlúv o zbraniach, ku ktorému došlo medzi Indiou a Švédskom v 80. a 90. rokoch 20. storočia. Udalosť mala významný vplyv na indickú politiku a obstarávanie obrany. (Arsenal83)
  • Film je v hindčine, ale niekoľko scén bolo súčasne prerobených pre tamilskú verziu filmu, najmä Khanovo vystúpenie v piesni „Zinda Banda“ („Vandha Edam“ v tamilčine), pasáže, kde hrá Sethupathi, a scény s Yogim Babu. (Arsenal83)
  • Podľa Khana je ústrednou témou filmu „posilnenie postavenia žien“. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v septembri 2021 a natáčanie prebiehalo v Pune, Bombaji, Hajdarábade, Chennai, Rádžastháne a Aurangabáde (India). (Arsenal83)

Reklama

Reklama