Reklama

Reklama

Eileen (Thomasin McKenzie) je mladá žena, ktorá pracuje vo väzení. Jej život je jednou pochmúrnou rutinou, ktorá okrem práce zahrňa ešte staranie sa o svojho opileckého otca (Shea Whigham), ktorý ňou len pohrda a častuje ju urážkami a posmeškami. Všetko sa však zmení v deň, keď do väznice nastúpi nová, atraktívna kolegyňa Rebecca (Anne Hathaway). Medzi oboma ženami vznikne veľmi podivné puto. (sochoking)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Scenáristi Moshfegh a Goebel písali scenár počas najväčšieho covidového lockdownu počas sezónného požiaru, ktorý sa tiahol od Oregonu po Pasadenu až po Palm Springs, no obišiel ich, avšak Moshfegh pre Vanity Fair povedala: „Mali sme pocit, akoby nás prenasledovalo nebezpečenstvo a to nám vlastne pomohlo v procese písania." (Arsenal83)
  • Film bol natočený digitálnymi fotoaparátmi ARRI ALEXA Mini so špeciálnym objektívom Angénieux 25-250 HR zoom. Podľa kameramana Ariho Wegnera sa uvažovalo o natáčaní na klasický film, ale obmedzený rozpočet to neumožňoval. (Arsenal83)
  • The Guardian v recenzii obdivoval Hathawayovej „dokonalý“ výkon, ale zároveň, že film mohol ponúknuť „trocha viac zvláštnosti vo filme aj u postáv, ktoré naznačovali odvážnejší a skazenejší cieľ“. (Arsenal83)
  • Moshfegh priviedla k spolupráci na scenári svojho manžela Luka Goebela, čím sa podľa nej scenár stal lepší, pretože bol schopný dodať príbehu ďalší pohľad. (Arsenal83)
  • Autorka románu a scenára Moshfegh uviedla, že ide o „veľmi vernú adaptáciu tónu“ jej pôvodného diela. Dodala, že McKenzie ako Eileen bola: "...úžasná, akoby sa narodila, aby hrala túto rolu, je tak vzrušujúce ju sledovať. A Anne Hathaway ako Rebecca je postavy femme fatale a pri prvom strihu som si povedala: 'Toto je oveľa lepšie ako moja kniha.' Takže film je naozaj uspokojujúci, som z toho nadšená.“ (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od konca roka 2021 v Metuchen, v New Jersey, kde sa potom natáčalo v rôznych lokáciách, hlavne mestečko South Amboy. Natáčanie skončilo vo februári 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama