Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doug Ireland (Michael J. Fox) je milý, očarujúci ale aj poriadne mazaný správca noblesného manhattanského hotela Bradbury. Hostia hotela sa na neho môžu obrátiť s akýmkoľvek problémom a Doug vždy všetko zariadi, zoženie a vyrieši k ich spokojnosti, či sú to nezohnateľné vstupenky na vypredané divadelné predstavenie, o ktoré Doug obohrá kolegu, alebo výhodná kúpa drahokamov. Doug však nemieni zostať vyťaženým správcom naveky. Sníva o vlastnom luxusnom hoteli, pre ktorý už má dokonca vyhliadnuté miesto. Lenže pre naplnenie sna mu chýba maličkosť - 3 milióny dolárov. Ďalšia oblasť, ktorá sa neodvíja celkom podľa jeho predstáv, je jeho ľúbostný život. Predavačka Andy Hartová (Gabrielle Anwarová) totiž uznáva, že je Doug je zábavný chlapík, ale to ešte neznamená, že s ním chce ísť na schôdzku. Nebude predsa márniť čas s takým chudobným rojkom. Keď sa v hoteli objaví nadutý a blahosklonný magnát Christian Hanover (Anthony Higgins), aby sa tu stretol so svojou milenkou, Doug si uvedomí, že nadišla jeho príležitosť a rozhodne sa Hanovera presvedčiť, aby do jeho sna o dokonalom hoteli investoval potrebné milióny. Je odhodlaný splniť magnátovi prvé i posledné, ba dokonca mu poskytnúť dokonalé alibi, keď je s milenkou, a naopak, postrážiť mu milenku, keď sa Hanover musí venovať manželke. Dougovo nadšenie však trochu schladí fakt, že magnátovou milenkou je Andy. Musí sa tak rozhodnúť, či chce získať magnátove peniaze alebo jej lásku. Doug sa však dozvie, že Hanover sebecky využíva nielen Andy, ale aj jeho, keď plánuje za jeho chrbtom kúpiť Dougov vysnívaný pozemok a postaviť na ňom vlastný luxusný podnik. Doug sa rozhodne bojovať a získať oboje - lásku aj peniaze. Jeho nádeje na víťazstvo značne stúpnu, keď sa objaví nečakaný spojenec. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (49)

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Z tohto filmu vyzaruje neskutocna pohoda,pri sledovani som sa citil vyborne,trosku romantiky,trosku cierneho humoru,krasna Gabrielle Anwar a Michael J.Fox v zivotnej forme,mal som chut sa ist ubytovat do toho hotela,za inych okolnosti by som dal 4 hviezdy,ale kvoli tomu prijemnemu pocitu pocas pozerania sa dam 5...:-) ()

PogoJoe 

všetky recenzie používateľa

Těžko najdete klasičtější, charakterově černobílejší romantickou komedii, která by sedla Michaelovi J. Foxovi přímo na tělo. Film má pár pozitiv - zejména ze ně považuji několik povedených drobností a vedlejších postaviček, ale celkově film začíná brzy pokulhávat a ke konci je to již docela nuda a sebenadávání "proč jsem u takového filmu zabil hodinu a půl svého času?" Obvyklá odpolední komedie pro nenáročného diváka. ()

Reklama

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Výborná, mírně střelená - leč inteligentně napsaná a s ironickým nadhledem odehraná komedie. Doug je šikulka, který ví, že "věci je třeba vidět v souvislostech" a hledí si >vybudovat pozici< , k tomu však má trable s láskou a na to málo peněz pro své vize navíc ještě problém s berňákem. Nakonec však vše se jak jinak v happyend obrátí a americké moudro, že >prachy a láska nejlíp jdou si spolu ruku v ruce za sněním< zase jednou zvítězí nad mýty, že chudoba cti netratí... ;-) . . . Typická hollywoodská zábava pro rodinné televizní odpoledne v tom nejlepším slova smyslu, s vypointovanými dialogy, u kterých kupodivu(!) projednou smířil jsem se i s českým dabingem... Tři a půl hvězdičky za film, nakonec pro ten dobrý rozmar a za toho židáckého >obchodníka< zaokrouhleno nahoru... :-))) - - - P.S. Hm, čím to, že na ČSFD i na IMDb má tenhle filmek tak nízké průměrné hodnocení?! Že by zde zapůsobil ten příjemný nedostatek trouboidních emocí a klišé ve filmu? ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasická osemdesiatková rozprávka o chlapíkovi z robotníckej triedy, ktorý sa svojou usilovnosťou prepracuje medzi smotánku. Samozrejme nesmie chýbať skazený boháč a naivná kráska. Romantická línia medzi Michael J. Foxom a Gabrielle Anwarovou funguje skvele, ale v ostatných ohľadoch je film slabší. Málo vtipný, alebo aspoň nejakým spôsobom originálny. Tomuto konceptu už na začiatku deväťdesiatych rokov dochádzal dych a nič nové v ňom nevymysleli. Nastal čas posunúť sa ďalej. Napriek tomu je to jeden z tých lepších Foxových filmov, ktoré sa dajú zhliadnuť aj viackrát. 6/10. ()

helloween93 

všetky recenzie používateľa

Příjemná romantická komedie pod režijním dohledem Barryho Sonnenfelda, docela se divím, že nedokázala diváky v kinech zaujmout. Michael J. Fox v této době zažíval obrovský životní pád v podobě diagnostikování Parkinsonovy choroby, s kterou se coby čerstvý třicátník musel vyrovnat. Tato zákeřná nemoc postupně utlumila jeho hereckou kariéru, což je obrovská škoda. Michael se sice s Parkinsonem postupně vyrovnal a občas někde hraje, ale lidsky mi toho člověka je hrozně líto, protože byl talentovanou komediální hvězdou přelomu 80. a 90. let a velkým sympaťákem. Shlédnuto na AMC. 3* ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (7)

  • Nadrozmerná žirafa, s ktorou je postava Michaela J. Foxa videná v úvodných momentoch a vo vnútri limuzíny, bola kúpená v slávnom hračkárstve FAO Schwartz, ktoré sa nachádzalo asi blok od miesta, kde sa natáčal film na 59. ulici. FAO Schwartz, žiaľ, zanikol v roku 2015, 22 rokov po natočení tohto filmu. (Arsenal83)
  • Hotel, v ktorom Doug (Michael J. Fox) pracuje, je v skutočnosti The Essex Hotel, ktorý sa nachádza na 59. ulici medzi 5. a 6. Avenue oproti Central Parku. Otvorený je dodnes. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov tohto filmu bol "The Concierge", ale štúdio sa obávalo, že veľa ľudí nebude vedieť, čo to znamená (odborník na služby, ktorý pomáha hosťom alebo klientom v rôznych prostrediach, ako sú hotely, luxusné apartmány alebo podniky), takže názov bol zmenený niekoľko mesiacov pred vydaním. (Arsenal83)

Reklama

Reklama