Reklama

Reklama

Sedmiletá Sabina Kleistová

  • Východné Nemecko Sabine Kleist, sieben Jahre (viac)

Obsahy(1)

Sabina vyrastá v detskom domove v komunistickom Východnom Berlíne. Keď jej obľúbená opatrovateľka odchádza na materskú dovolenku, Sabina to pokladá za zradu. Ujde a v uliciach mesta sa snaží nájsť niekoho, kto ju bude mať rád. (hygienik)

Recenzie (3)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

SPOILER! Film je poplatný dobe a miestu vzniku. Je zložený z voľne nadväzujúcich príhod, ktoré majú silne štylizovanú a skľučujúcu atmosféru. Podmienenú, podľa mňa, nie len Sabininou osamelosťou, ale aj obrazom deprimujúceho Východného Berlína, so schátranými budovami a rozostavanými sídliskami. Film nám tu jemne podsúva, že socializmus sa o svojich stará a kolektívne inštitúcie (detský domov) sú tým správnym východiskom. Vrcholným šokom pre mňa bolo, keď Sabina osloví policajnú hliadku a angažovane vyhlási: "Prihlásila som sa sama." OMG, Bohu vďaka za rok 89. Vidno, že som vyrastal na amerických filmoch, lebo v hlave mi neustále hlodala myšlienka: Takto predsa nemôže vyzerať dlhometrážny film, ale maximálne 20 minútová poviedka. Evidentne som sa mýlil. ()

Haniczka 

všetky recenzie používateľa

Hnedky bych jí adoptovala (Petra Lämmel) a to by ani nemusela tak dobře hrát. Film může pro někoho smrdět klišé tzv. opuštěných dětí jako včerejší syreček, ale pro mě byl vynikajícím zážitkem jako přes noc uleželá svíčková na smetaně. Zajímavě zachycená atmosféra 80' v NDR je bonusem filmu, ale hlavně jde o tu holčičku a její pocity. Stylově u mě - probrečeno. ()

Reklama

Reklama