Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leila (Grace Mills) sa nevedomky podieľa na satanistickom rituáli, po ktorom ostane posadnutá duchom svojho otca. Veľmi rýchlo sa začne ukazovať, že s Leilou nie je niečo v poriadku. Ľudia v jej okolí totiž začnú za záhadných okolností miznúť a následne umierať. Kňaz Adrian Dunning (Paul Naschy) je privolaný, aby pomohol Leile tým, že nepriateľského ducha z jej tela vyženie a zbaví ju tak posadnutosti. (FromHell)

(viac)

Recenzie (14)

Tomes83 

všetky recenzie používateľa

Rituální zločiny? Znesvěcené kostely? Černé mše studentů vyvolávajících Satana, kterých se zůčastní i mladá dívka Leila, u které se postupně začínají projevovat příznaky hysterie, agresivity a nenávisti ke svému okolí a která o sobě tvrdí, že je dívka zla! Jedná se pouze o nemoc, či snad má něco společného s těmito vraždami, dokonce i s vraždou svého bratra a snoubence? To vše je případ pro detektiva i kněze, kteří se snaží tyto události objasnit! Rozhodně ne tak vydařené jako Friedkinovo Exorcista, ale i tak se snaží zaujmout řadou prvků, které u těchto filmů očekáváme (viz mistrovský vzor z roku 1973) a místy se mu to i daří... Těší mě, že jsem měl tu možnost vidět a porovnat. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení, na které se dobře dívá. Snad je zbytečné srovnávat s klasickým Vymítačem, byť se to samozřejmě nabízí. Satanská mše v ruinách hradu (tvůrci se nahoty dívek nebojí), vražd jako v Midsomeru, bouře, posedlá Leila. Ta je hezky znetvořená, ale zelené šavle neháže, jen slintá. Ovšem postel se s ní jednou zdvihne! Škoda, že při souboji s vlčákem nedošlo k fulciovskému rozervání hrdla.... Závěr je fajnově gotický, škoda jen, že se tvůrci více neodvázali a nepustili svoji fantazii ze řetězu... ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Jak už tu bylo napsáno, tohle se opravdu nedá srovnávat s klasickým Vymítačem ďábla z roku 1973. Ostatně Vymítač ďábla je dodnes nepřekonatelnou klasikou. Španělská verze není průserem, ale popravdě jsem čekal něco víc. Plusem filmu jsou některé herecké výkony a především musím pochválit práci maskérů. Mínusem je odbitej a na můj vkus strašně rychlej konec. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Kultový Exorcista z roku 1973 je horor tak jedinečný a nedostihnuteľný, že jeho napodobovanie vôbec nie je šťastným nápadom. Doplatili na to aj Španieli, ktorí vďaka viacerým vychytávkám, jemne slasherovému poňatiu, hustej záverečnej 15-minútovke a v neposlednom rade tomu, že v hlavnej roli kňaza - vymetača sa objavil charizmatický Paul Naschy natočili síce solídny horor, v nutkajúcom sa porovnaní s Friedkinovým majsterštykom však pôsobiaci ako dunajská výletná loď proti Titanicu. ()

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Španělské hororové krimi zasazené do mírné hippie atmosféry v Anglii. Celkové zpracování připomíná pozdní západoněmecké wallaceovky, tentokrát již s neskrývanými erotickými prvky. Exorcistou je tu anglikánský (?) kněz (manželka se neukázala), posedlou dívka, která se účastnila satanistického kultu. Dominantní herecké osobnosti Paul Nashy v roli duchovního a Maria Pershy jako matka posedlé dívky. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama