Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Felicie pracuje v polském rozhlasu a právě prožívá svůj první let do Paříže, při kterém vzpomíná na svůj život v předválečné Varšavě, kdy tam hrála v jednom známém divadle. Po porážce Polska Němci divadla zavřeli a Felicie u sebe doma ukryla svého kolegu z branže, který byl podezřelý ze zabití německého herce. Aby se o ní nezačalo zajímat gestapo, dobrovolně hrála v německém divadle, avšak po válce kvůli tomu měla spoustu problémů. (MVanis)

(viac)

Recenzie (5)

Angelino 

všetky recenzie používateľa

Príbeh inšpirovaný Shakespearovým Hamletom, kde sa stretáva divadlo s hraným filmom. Príbeh o neopätovanej láske z pohľadu hlavnej hrdinky. Tesne pred vojnou sa zamilováva do narcistického a egoistického staršieho kolegu v divadle, ktorého začne hned v úvode vojny hľadať gestapo. Ona obetuje všetko, i svoju dôstojnosť a radšej sa nechá pošpiniť, len aby ho ukryla a zachránila. Ako vďaku dostáva výčitky a on ihneď po skončení vojny odchádza. Neskôr sa stretávajú a úplne sa odpútať sa jej darí až keď drží jeho telo bez duše v náručí. Film, ktorý mne bol prezentovaný ako ženský, no určite má čo dať obom pohlaviam a špeciálne milovníkom Shakespeara. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Druha svetova vojna, to nie su len vysoke veci ako vylodenie v Normandii, Bitky o Moskvu, Kursk a Stalingrad ..... reziser Wojciech J. Has ma pravdu, ze i za Druhej svetovej prevladali v istch oblastaiach Europy klud a pokoj. Staci si ich vyhladat. 92 % ()

Reklama

lucascus 

všetky recenzie používateľa

Veškerý výkon stojí a padá na Barbarze Krafftównie. Škoda, že jako herečka hlavní role, zde není ani uvedena. Nádherné polské dílko, které ukazuje polskou herečku, která se vzdala své cti a počestnosti jen kvůli jedné neopětované lásce. Krafftówna má nádherný hlas, který vnáší pocit melancholie do filmu už tak melancholického...krása, všem doporučuji. ()

Galéria (32)

Reklama

Reklama