Reklama

Reklama

Red Rose

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(8)

Pár mladých podivínů si stáhne aplikaci, která po nich chce, aby dělali nebezpečné věci s děsivými následky. A zadělají si tím na opravdové léto hrůzy. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Red Rose (2022) 

Seriál zameraný na teenagerov je našťastie napísaný a nakrútený tak, že neurazí ani vyspelejšie publikum. Ja som sa k nemu dostal práve vďaka odporúčaniu mladších ročníkov a síce nie som nadšený, ale určite neľutujem. Iné typy postáv ako v americkej konkurencii, špinavšie britské prostredie, nejaké tie socky a alkoholici, ale aj pomerne predvídateľné a nevyhýbajúce sa tradičným klišé. Osobne by som asi prijal viac osobnú hru s jasnými motiváciami, avšak ani takáto pointa a myšlienka nie je márna, i keď v podstate nejde o nič iné, len o jednu epizódu Black Mirror rozpísanú na osem dielov. Ako mix viacerých žánrov celkom uspokojujúce a našťastie držiace pokope. ()

Na severu je to bída (2022) (E01) 

Perfektné prostredie mestskej časti v Británii, neopozerané obsadenie, niekoľko takmer až hororových momentov a veľké tajomstvo, na ktoré dostaneme odpoveď zrejme na konci série. Zatiaľ to môže atmosférou pripomenúť Eufóriu, ale s tým mnohí nemusia súhlasiť. Možno by sa pilot dal hodnotiť aj vyššie, snáď len tá všemocná apka pôsobí až príliš sci-fi a v Black Mirror nie sme. ()

Zahrada (2022) (E02) 

Red Rose kombinuje sociálnu drámu, teenagersku drámu, rodinnú drámu, horor aj sci-fi a robí to veľmi slušne, i keď je cítiť, že ak by tieto scenáre nakrútil áčkový režisér, tak sme mohli mať seriál sezóny. Druhá epizóda je asi ešte lepšia ako tá prvá, avšak nie som príliš schopný uveriť krajným riešeniam, ku ktorým sa vzhľadom na "správanie" apky chovajú postavy, ktoré ju dosiaľ mali v telefóne. Na záver nás každopádne čaká nečakané prekvapenie. 70% ()

Obětní beránek (2022) (E03) 

Zmena hlavnej postavy prebehla lepšie ako by so fanúšik mohol obávať, pretože Roch bola dobrá voľba. Wren je v seriáli už od začiatku dôležitou postavou, takže presun fokusu na ňu nepriniesol vážnejšie problémy. Tretia epizóda ponúka to najzaujímavejšie až v závere, dovtedy sa trochu vlečie, čo je ale kvôli spomínanej zmene logické. ()

Vzhůru do Manchesteru (2022) (E04) 

Zatiaľ asi najlepšia časť, "Menčesta" má svoje sockovské kúzlo, dozvedáme sa viacero nových informácií, ktoré prinášajú do veci aspoň trochu svetla, nechýba ani napínavá scéna pri vstupe do veľkomesta s Wren. V Boltone zaujme konfrontácia otca s novým milencom matky a asi každého napadne, že tvorcovia sa snažia nenápadne vrhnúť svetlo aj na tohto pána, uvidíme. Konečne napadlo niekoho vyhodiť telefón, i keď je jasné, že to problém nevyrieši. Prečo sa ale nikto nesnaží do veci zapojiť aj políciu, je pre mňa záhadou. ()

Lockdown (2022) (E05) 

Tunajšia prvá červená farba pre Red Rose, avšak mňa tak nebavia teenagerske parties, že Lockdown považujem zatiaľ za najslabšiu epizódu. Záverečné minúty ale mierne sklamanie napravujú a pokiaľ sa zdá, že veci začínajú byť jasnejšie, tak záverečná pointa opäť všetko premieša. Len keby sme podobný záber na monitory cez hlavu stalkera nevideli už toľkokrát inde. ()

Results Day (2022) (E06) 

Results Day začína pol roka po pôvodných udalostiach, kedy sa zdanlivo všetko vyriešilo, avšak divák vedel vďaka záverečnej scéne toho viac ako postavy. Nové pátranie a zistenia sú zaujímavé a prebiehajú presne tak, ako v podobnom seriáli očakávate, avšak všetko zase prebieha na pozadí teenagerskych parties a keďže sme to tu mali aj naposledy, pôsobí to repetetívne a mierne unavujúco. ()

Radši pozdě než vůbec (2022) (E07) 

Tak konečne sa k slovu dostáva aj polícia, osobne si myslím, že jej priebežná prítomnosť, prípadne aj vrátane obligátnej zadubenosti, by seriál viac oživila. Všetkým postavám už ide o život permanentne, začínajú sledovania na ulici, vidíme maskované postavy, či unesených ľudí na obrazovke. Len sa tak trochu ukazuje, že záverečné odhalenia nebudú patriť medzi extra prekvapivé zvraty, skôr len všetko do seba zapadne a snáď aj uspokojivo ukončí. ()

Zahradník (2022) (E08) 

Finále poteší tým, že v úvodných sekvenciách sa dostaneme späť na začiatok celého seriálu a objasní sa prípad prvej obete. S našimi hrdinami potom začneme tam, kde sme skončili a vyriešenie celej záhady a boj o život ide po pomerne očakávateľných cestičkách. Po takom čase stráveným s týmito postavami ale táto cesta baví. Odpovede na otázky, ako sa dalo čakať, príliš neprekvapia, ale oná pointa v skutočnosti chcela byť všeobecnejšia a nehrala sa tu osobná hra. Či to budete považovať za mínus, je otázka vkusu. ()

Reklama

Reklama