Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Celý život ji kvůli jejím záhadným nadpřirozeným schopnostem prodávali jako talisman pro štěstí. Teď konečně přichází čas, aby se pomstila. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (7)

Kodaňský kovboj (2022) 

Hudobna aj vizualna stranka tohoto miniserialu je ozaj podmaniva a pozornemu divakovi ma co ponuknut. Ustredna postava utlej Miu, ktoru dokonalo hra Angela Bundalovic, mi v roli dokonale sadla. Zvlast pri kontraste tych pochybnych krasok, drsnych velkych, ci tucnych muzov podsvetia. Zasadenie prostredi je v cca prvych troch epizodach takmer odpudive. Vynikajucu kameru a nasvietenie scen ma pan kameraman v malicku, co potvrdi i mnozstvo vybornych filmovych kuskov, ktore ma za sebou. Prve cca 3 diely, ktore su momentalne jedine v "modrom" mi prisli budovanim mysteria okolo utlej slecny/entity v modrom overale velmi slusne, stvrty a piaty diel su sklzom takmer az do klasickej gangsterky aby si tvorcovia v zaverecnom dieli uplne uletili a za mna to pokaslali. Napriek tomu serial odporucam vdaka mnohym "stimulantom" vnimaveho divaka, ktore moze ponuknut. Ale moze vas i statocne "nudit" dlhymi zabermi a "cakackami" na reakciu postav. Aj tak nadpriemer. ()

Záhadná Miu (2022) (E01) 

Hudobny podmaz, ale hlavne ustredna utla Angela Bundalovic mi do role sadla. Prostredie je rozhodne drsne. Zvuky svini rozhodne z ust ludi zneli "adekvatne". :) Vynikajuca kamera a osvetlenie. Niet sa co divit, pan kameraman ma za sebou mnoho vybornych kuskov. Rozhodne zaujalo a som zvedavy, ci sa nejak prejavi "nadanie", a ci nie je len "domnele". ()

Pomsta (2022) (E02) 

Stale sa mi to paci, okolo Miu je to mysterium doslova vo vrstvach. Obcas ma sice pobavi predstava, ako by moje okolie, ci uz v praci, priatelia alebo rodina reagovali, keby moj "response time" na ich podnety od mojej zjavnej reakcie po, trebars odpoved, bola taka dlha, ako v tomto filme. :D Bol by som minimalne za cudaka....heh. Kazdopadne mi to tu sedi. Prostredie, v ktorom sa slecny nachadzaju je pre akukolvek citlivu bytost vyslovene odpudive, ze by ho snad mohla i "tepelne dezinfikovat" ako slecna v zavere. 65% ()

Dračí palác (2022) (E03) 

Zatial najslabsia epizoda, ktoru vsak "vytiahla" peckova zaverecna minuta a "vizualizacia nadania protagonistky v modrom overale. Inak skor prilis formy, edgy-sokantnych, ale bezvyznamnych dialogov a "divnych" charakterov. Blondacik/Albin ma nezaujal. Kazdopadne dufam, ze sa to uz "nakopne"...navrat v aleji tomu nasvedcuje. Slaby priemer. ()

S láskou, Čch'-ang (2022) (E04) 

Kto by to bol povedal. Take krehke ziena. :) Ano, miesto pre vysvetlenia presunov, ci znamosti tu nie je. Miu je zrazu "radova zamestnankyna". Az na ten bizarny zaver, bizarnej rodiny sa mi to celkom pacilo. Tuto epizodu sa od polovice rozhodne rozprava rychlejsie a skratili sa reakcne casy...:) isto ste si to vsimli. ()

Kodaň (2022) (E05) 

Vizualne i zvukovo uhranciva epizoda. Uz menej zabavne som vnimal niektore useky filmu, ktore kladli doraz napriklad na dialog, ci len proste metafory...napr. Miu / tucny pravnik, sexy-milfka / synak s mecom podobnemu Green Destiny z Crouching Tiger.. :) Na strane druhej, zaver spomenuteho dialogu odhalil vela o povahe Miu samotnej, ako "cloveku" / entite / bytosti. :) Stale bavi, hoci balans formy/deja ma nie vzdy "nadchne". Urcite vsak nadpriemer. ()

Pád nebe (2022) (E06) 

Ukoncenie hlavnej linie je fajn a pobavil. Menej ma bavila az metaforicka linia s "nesmrtelnymi", hoci kontrast cervenej kombinezy druhej alfa-zienky bol atraktivny. Stretavka mnohych modrych medzi stromami mala cosi do seba, ale uz sklzala to repeticie a obrazovej formy, ktora mi na zaver filmu nepasovala, naviac zaverecny telefonat, ked uz "tucko" prakticky mal vztahy s Miu osetrene v panike vola japoncikovy, ktory, v premise, ze uz divak akceptuje i moc, dlhovekost, sily a ine veci, zrazu bude akceptovat dalsiu x-krat nasobenu haluz. Meh....skoda toho zaveru, ale podla vacsiny vysokych hodnoteni by som mal asi nadobudnut dojem, ze som film nepochopil, alebo som len kulturny barbar. :) Tento dojem vsak nemam. ()

Súvisiace novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Reklama

Reklama