Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Recenzie používateľa iXtr3m3 k tomuto seriálu (9)

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) 

Jeden z najlepších hororových epizodických seriálov, čo poznám. Úžasné technické spracovanie, zaujímavé historky, slušné herecké obsadenie aj výkon ako taký. Len a len odporúčam. Také moderné "Poviedky zo záhrobia". Po dopozeraní všetkých častí sťahujem na štyri hviezdy s odretými ušami, pretože viac ako polovica bola fakt len do počtu, technicky síce na úrovni, ale nič svetoborné. ()

Položka 36 (2022) (E01) 

"Krásna" lovecraftovská príšerka. Škoda len, že v podobe v podstate kraťasu v podobe jednej časti seriálu, vedel by som si predstaviť aj celovečerný snímok. ()

Hřbitovní krysy (2022) (E02) 

Tak sme dostali verziu McKay-a aj v asi viktoriánskom hororovom prostredí a ja som rád, ale opäť príliš krátke podľa mňa, vedel by som si predstaviť, že keďže sa jedná o samostatné časti, tak to mohlo mať aj cez hodinu, pretože údaj, ktorý je na ČSFD, je klamný, nemá to hodinu, má to v podstate cca 35 minút a to je kurva rozdiel oproti písanej hodine, takže prosím upraviť. Príšerky luxusné, výprava, spracovanie, detaily, čo viac si priať, podobne ako prvá časť, technicky brilantné, dokonca aj so zapojením praktických efektov, takže sa človek musí doslova tešiť. ()

Pitva (2022) (E03) 

Perfektné, atmosférické, originálne a prekvapivé až do samotného záveru. ()

Mimo (2022) (E04) 

Nuda, hnus, debilita. Takto teda nie. Oproti tomuto bola tretia časť doslova fantasmagorická. ()

Pickmanův model (2022) (E05) 

Silnejšie tri hviezdy, technicky opäť na úrovni, casting slušný, síce kopa vaty, ale záver luxusný a zdrvujúci. Ale tá vata, tá vata. ()

Snění v domě čarodějnic (2022) (E06) 

Opäť maximálne priemerná kvalitka. Nejako som sa príliš namlsal prvými časťami a už to skĺzlo do priemeru. Uvidíme, čo sa vykľuje z posledných dvoch častí. ()

Prohlídka (2022) (E07) 

Áno, je to najviac ukecané zo všetkých častí, ale tá kombinácia toho obdobia, toho audia na pozadí, toho hereckého castingu na čele s Wellerom, to hneď človek mohol vedieť, kde bola inšpirácia a to u Cronenberga. Toto by si zaslúžilo celovečerné spracovanie s tým, že kde to skončilo, tam by to chcelo ešte aspoň hodinku viac, aby sme vedeli čo a ako. ()

Šum křídel (2022) (E08) 

Slušná duchárina, malo to atmosféru a aj nejaká tá ľakačka sa podarila, len tomu chýbalo väčšie psycho, nejaký ten gore efektík a vlastne poriadny záver. Takto to skončilo ako Poltergeisty v osemdesiatych rokoch, ale tie boli a aj teraz stále sú trochu iná liga. ()

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama