Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pickmanův model (E05)

(epizóda)
  • USA Pickman's Model

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Will se seznámí s introvertním umělcem Richardem. Jeho děsivá díla se pak výrazně podepíšou na tom, jak Will vnímá realitu. (Netflix)

Recenzie (68)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Neveril som, že raz uvidím Arkham a Miskatonickú univerzitu. Prvý skrz naskrz Lovecraftovský horor. To stupňovanie, tajomno a následné odhalenie, perverzná nechutnosť a zároveň uhrančivá fascinácia brutalitou a deformáciou. Za mňa obrovská spokojnosť. Toľko kreatívnych nápadov a logicky vystupňovaných emócií aj napriek tomu o aký žáner ide...cítiť za tým obrovskú odovzdanosť voči látke. Glover správne démonický. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Veľmi nepríjemná epizóda, v ktorej sa vyberieme do hláv umelcov a ich múz, prípadne nočných môr. Niektoré scény boli fakt nechutné skrz gore a kameru, ktorá neuhla. Epizóda mala okrem krvavého šialenstva aj fungujúcu mrazivú atmosféru. Príbeh sa občas trochu zadrhol, ale celkovo prevláda spokojnosť. 80% Netflix ()

Reklama

Dlaha 

všetky recenzie používateľa

Není to vyloženě špatné, jen zbytečně nastavované. Předloha je elegantní, končí úderným zvratem v tu správnou chvíli a nechává čtenáře domyslet důsledky. Seriálové zpracování na onu kvalitní kostru bohužel vrství další postavy a zápletky, které hlavní myšlenku rozmělňují a posouvají do pozadí. Nakonec je z toho jakýsi hybrid původní povídky a Event Horizon, oboje bohužel funguje lépe samotné. ()

Wekrot 

všetky recenzie používateľa

Del Toro opäť dokazuje, že je majstrom v tom, ako vytvoriť napínavú atmosféru a nezvyčajné postavy. Príbeh  je skvelým príkladom toho, ako del Toro dokáže spájať horor a fantastiku s hlbším filozofickým podtextom. Film je plný nečakaných zvratov a strhujúcej atmosféry, ktorá drží diváka v napätí až do poslednej scény. Vysoko odporúčam pre každého, kto má rád hororové a fantastické príbehy. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další důvod k tomu ponořit se do světa Lovecrafta. Výborný námět, který začíná skvělou dobovou atmosférou na přelomu 19. a 20. století. Postupem času ale stupňuje v nepříjemnou atmosféru neznámého a burcuje to až do lehce brutálního a doslovného závěru. Podařená epizoda, výborní Ben Barnes a Crispin Glover. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama