Reklama

Reklama

"Nie je zvláštne, že väčšinu zločinov páchajú muži, a pritom sú to zvyčajne muži, ktorí majú tieto prípady vyšetrovať?" Tento "francúzsky Zodiac" získal sedem Cézarov, vrátane tých za najlepší film roka a najlepšiu réžiu, nehovoriac o ďalších oceneniach. Každý policajný vyšetrovateľ sa skôr či neskôr stretne s nevyriešeným prípadom, ktorý ho prenasleduje. Pre Yohana je takýmto prípadom vražda dvadsaťjedenročnej krásky Clary. To, čo sa začína dôkladným vyšetrovaním života obete, sa čoskoro zmení na posadnutosť. Jeden výsluch nasleduje druhý, o podozrivých nie je núdza a Yohan má čoraz viac pochybností. Jedno je isté: zločin sa stal v noci dvanásteho. (HBO Max)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

César Awards

  • Na udeľovaní belgických cien Magritte 2023 získal film ceny: Najlepší zahraničný film v koprodukcii a Najlepší filmový herec (Bouli Lanners). (Arsenal83)
  • Film získal Cenu Jacquesa-Derayho 2023, ktorá sa udeľuje od roku 2005 najlepším francúzskym detektívnym filmom. (Arsenal83)
  • Film získal divácku cenu rozhlasovej relácie Masque et la Plume, ktorá sa venuje filmom od roku 1955, za Najlepší francúzsky film roku 2022. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (viac)

Reklama

Reklama