Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Recenzie používateľa mata77 k tomuto seriálu (5)

Keep Your Knife Bright (2022) (E01) 

Okrem predstavenia historických postáv na pozadí obdobia tesne po smrti Henricha VIII, sa toho veľa neudialo, mimo náznaku toho, akým smerom sa budú intrigy zameriavať. Celkovo sa mi prvý diel zdal dosť vlažný a hlavné postavy nevýrazné, hlavne potom herecky samotná Alžbeta. ()

You Cannot Keep the Birds from Flying Over Your Head (2022) (E02) 

Ďalšia epizóda sa nesie v rovnakom takte, ako tá prvá. Dej je pomalý a sústreďuje sa na dialógy. Kde-tu vyskočí dynamickejšia scéna, aby sa hneď ďalšia vrátila do čistej drámy. Kostýmy sú na vysokej úrovni, plné detailov. Seriál bol natočený v niekoľkých miestnostiach, či nádvoriach. Kamera popri tom zaberá vždy dosť úzky uhol a miestnosť zachytáva minimalistickým spôsobom smerom do kúta, v slabom prítmí svetla sviečok alebo ak sa jedná o scény z boja, exteriér je zadymený a komparzu nie je veľa. Po dvoch epizódach už mladá Alžbeta začína vystrkovať rožky a jej vystupovanie pôsobí sebavedomejšie. Vytkla by som anglický jazyk, ktorý znie až príliš moderne a tejto historickej dráme uberá na autentickosti. ()

Either Learn or Be Silent (2022) (E03) 

V tejto epizóde sa viac riešila politika a konflikt medzi katolíkmi a protestantmi. Alžbeta bola postavená do pozície ako medzi mlynskými kameňmi a pokúšala sa o prvé vážne rozhodnutie, na stranu ktorého súrodenca sa postaví. Jej vlastná namotávka na Thomasa prejde do ďalšej fázy a za svoje konanie bude musieť prevziať zodpovednosť. Epizóda sa niesla v čistej vzťahovej dráme a konceptom sa nelíšila od predchádzajúcich dielov. ()

Lighten Our Darkness (2022) (E04) 

Pekne zahraté a dobre zrežírované. Stále ostáva 10 rokov, kým sa Alžbeta stane kráľovnou, stále je len mladé dievča, ktoré má síce postavenie princeznej, ale ako keby tam nebol nikto, kto by jej kryl chrbát. ()

What Cannot Be Cured (2022) (E06) 

Asi prvá epizóda, ktorá prevyšuje predchádzajúce svojou dynamikou a krásne predvádza vysokú politiku na pozadí nepokojnej doby. Zaujímavé aj preto, že sa tu dej netočil hlavne okolo Elizabeth. ()

Reklama

Reklama