Reklama

Reklama

Tori a Lokita

  • Česko Tori a Lokita (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Lokita sa snaží presvedčiť úrady, že v západoafrickom sirotinci vypátrala a spoznala svojho o osem rokov mladšieho brata Toriho – hoci ho naposledy videla ako batoľa. Jej obavy sú oprávnené. Nie je dôveryhodným svedkom. A skutočne, Tori nie je jej pokrvný príbuzný; spoznali sa až na vyčerpávajúcej ceste naprieč Európou. Ich silné puto však nie je len dielom okolností. V nepriateľskom a nebezpečnom prostredí nachádzajú jeden pri druhom lásku a oporu. Dočasne ubytovaní v štátom spravovanom centre, pracujú v noci bok po boku v talianskej reštaurácii, v ktorej slúžia jej šéfkuchárovi ako poslíčkovia drog. Bratia Dardenneovci pracujú zotrvalo na takej vysokej úrovni (Dva dni, jedna noc; Chlapec s motorkou; L'enfant), že máme tendenciu vnímať ich filmy ako niečo samozrejmé. To by však bola chyba. V čase, keď veľkej časti kinematografie dominujú fantazijné úteky od reality k moci a sile, bratia Dardenneovci zakladajú svoje filmy na sociálnom realizme a vcítení sa do slabých a zraniteľných. (Film Europe)

(viac)

Filmotéka

Používateľ Formát Jazyky Pridané Pozn.
mawzir digitálna kópia
12.10.2023

Súvisiace novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (viac)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (viac)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (viac)

Reklama

Reklama