Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasnežené aljašské mestečko Mystery je možno tým najväčším americkým zapadákovom, ale vyznačuje sa jednou zvláštnosťou – ako by sa mužskí obyvatelia rodili s korčuľami na nohách. Každý z nich je totiž posadnutý ľadovým hokejom. A taký je aj miestny šerif John Biebe (Russell Crowe). Spoľahlivý strážca zákona, milujúci manžel a otec troch skvelých synov, ale v okamihu, keď sa ocitne na ľade, ide všetko stranou. Tunajšie ženy majú pre vášeň svojich polovičiek pochopenia. Niektorá je tu a tam možno neverná, ale keď ide o hokej, fandí každá tom svojmu. Najväčšou a najdôležitejšou udalosťou v Mystery je totiž každotýždenný sobotňajší západ, v ktorom proti sebe hrajú iba tí najlepší. Jedného dňa však príde ponuka, aby si to rozdali s profesionálnym hokejovým tímom New York Rangers. Amatérski hokejisti teraz môžu dokázať, že na to majú a ich silácke reči nie sú iba výkrikmi v mrazivom vetre. Otázkou však je, či na to nájdu odvahu... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (201)

Triny 

všetky recenzie používateľa

Upřesním hodnocení je tak na 3,5 hvězdičkách.. Je to mírný nadprůměr, který tam drží Russell, ale taky v tomto filmesu opět hodně prezentovaná americká patetická soudržnost, která mi tu kupodivu nevadí.. Chlapíci z aljašského zapadákova, kteří se na provizorním ledním hřišťátku dokážou postavit "velkým" NY Rangers.. Určitě se na to podívám znovu..;) ()

slovan1 

všetky recenzie používateľa

Hodně fajn filmek s dobrým hereckým obsazením. Celý film je vlastně plny známých obličejů. Každý, kdo má rád zimu, by tady asi chtěl bydlet...Pěkné maloměsto, protkáne ledovými chodníky a hokejovým hřištěm "za humny"... Vtipná komedie, kterou mám osobně rád a určitě bych takovou zimní a hokejovou atmosféru chtěl zažít na vlastní kůži... ()

Reklama

Ollie235 

všetky recenzie používateľa

Sportovní filmy i hokej mám velmi rád a očekával jsem od tohoto filmu mnohé. Bohužel se dostavilo jen zklamání. To, že NY Rangers přijedou na nějaký vesnický rybník je až moc a ačkoliv jsem ochoten ve filmu přijmou všelicos, tohle tedy ne. Ani Russell mi dojem moc nezachránil, ačkoliv byl viditelně herecky úplně někde jinde než ostatní. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Som veľký fanúšik hokeja, no aj keď námet bol fakt zaujímavý, zrežírované je to dosť nudne. Russell Crowe opäť, tak ako vždy ťahá film svojou charizmou, ale ostatné postavy boli nevýrazne a diváka nemali čím zaujať. Ako uznávam, že sa film nesnažil smerovať len k hokeju a riešil aj rodinné problémy a podobne. Lenže pri žánre komédia by som čakal niečo zábavnejšie. Tu sa to bralo všetko tak vážne, až to nudilo. Inak záver filmu a niektoré tie hokejové momenty s ľadového mestečka Aljaška potešili. 65% - 3* ()

Cracker 

všetky recenzie používateľa

Keďže sa práve koná Zimná Olympiáda a mi Slovensko, podľa mnohých outsideri, hráme proti Kanade pozrel som si hokejový film aby som sa správne naladil. Aj sa tak stalo a ako mi film pripomínal náš zápas, postupne ma napĺňal nádejou a napätím. Máme tiež šancu a nesmieme ju nechať preplávať pomedzi prsty, musíme byť ako odhodlaný Aljašský klub! To sa mi na filme páčilo najviac, jednoducho mu nechýbali gule! Bol napínavý až do konca, konca ktorý mrzel asi každého kto film videl...Takýchto hokejových filmov plných nádeje, zábavy, napätia a zápletok by som chcel viac! ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (11)

  • Hoci je príbeh filmu zasadený na Aljašku, natáčalo sa v Kanade, v provincii Alberta. (ZOUi)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)
  • Ve scéně, kdy John Biebe (Russell Crowe) vysvětluje v kabině na bramborách taktiku, zmiňuje úlohu bránícího levého křídla. Tuto taktiku vymyslel Vladimír Kostka a začal ji praktikovat během trénování československého národního týmu. Tato nová role levého křídla nám přinesla i zlatou medaili na MS 1972 a započala hokejovou revoluci. Na Kostku navázal Scotty Bowman v 90. letech v Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a stal se z toho celosvětový hokejový trend. (3T)

Reklama

Reklama