Reklama

Reklama

Chicagský úradník John Clark (Richard Gere) má takmer perfektný život: miluje svoju ženu, vybudoval si úspešnú kariéru a vychoval dve skvelé deti. Ale predsa... Pracovné dni bežia v rovnakej rutine a rodina je väčšinou priveľmi zaneprázdnená, aby trávila čas spoločne. Zmeniť to nie je ľahké. V jeden večer John urobí prekvapivé rozhodnutie – aby viac spoznal záhadnú Paulinu (Jennifer Lopez), ktorá sa naňho každý deň pozerá z okna tanečného štúdia, vystúpi z vlaku a zapíše sa na hodiny tanca bez toho, aby sa s tým niekomu zdôveril! Odrazu sa ocitne v celkom inom svete – svete pohybu, hudby a vášne... Kým sa John tajne pripravuje na najväčšiu chicagskú tanečnú súťaž, jeho zvláštne správanie prinúti jeho manželku Beverly (Susan Sarandon) najať si detektíva - podozrieva totiž Johna z nevery! Keď sa však tento muž začne doslova vznášať na tanečnom parkete, jeho celý život a manželstvo sa zmení... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (290)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zabehnutý chicagský právnik John Clark rieši krízu stredného veku netradičným spôsobom. Nenajde si mladšiu milenku, neprepadne hazardu, alkoholu alebo nedaj bože drogám. Prihlási sa do súkromnej školy spoločenského tanca. Je to remake rovnomenného japonského snímku, ktorý v roku 1996 natočil režisér Masayuki Suo. V americkej verzii si zahrali známi hollywoodskí herci. Mňa najviac potešila nádherná Jennifer Lopez. Nerád tancujem. Nemám ku tomu vzťah. Nedokážem týmto spôsobom vyjadriť svoje emócie. Preto ani filmy o tanci mi nič nehovoria. Toto je jeden z tých lepších, čo som videl. Neteenagerský tanečný film. ** ()

danoo 

všetky recenzie používateľa

Venuša Lopezová tancovala ako o dušu, no i keď jej epizódy s Gereom boli čarovné, v rámci celkového príbehu to bola zle napísaná, zbytočná postava a do popredia sa tak dostávajú postavy vedľajšie. Keby sa režisér viac venoval vsťahu Gere + Sarandon mohla by jeho ináč sľubná romantická komédia vyznieť presvedčivejšie. ()

Reklama

triatlet 

všetky recenzie používateľa

Klasická americká romantika. Působí příjemně, oddechově, ale měl jsem pocit, že něco podobného, s podobnými, ba přímo stejnými herci jsem už viděl. Po roce jsem si ani nevybavil, o čem ten film je. A to název hodně napovídá:-) Takže jednou taneční lekce stačily, ale podruhé jsem už zadaný. Zlatá šedesátá. ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Smím prosit je neškodný oddechový film, který je koneckonců i komedií, a kupodivu ne rádoby komedií zaobalenou ve sladké limonádě milostných frází (což si zřejmě řada diváků dokázala lehce představit, pokud přihlížím k onomu jakoby páru Gere-Lopezová). A právě ona nezávadnost -hnusné slovo, ale jiné těžko nalézt- v intencích milostných nás přenáší k oné komice, kterou hlavně zastupuje řada vedlejších postav, počínaje ztřeštěným latinářem-právníkem v paruce a konče manželkou, která si najímá detektivy, aby odhalili pravou podstatu manželových pozdních návratů. No a pak je tu ona vážnější část reprezentována hrdinovým vnitřním komentářem a zarytě smutnými pohledy zhrzené tanečnice, nic proti, ale to předchozí bylo přece jen o stupínek lepší. Smím prosit je nenápadný optimistický film, a ač jsem neviděla japonskou předlohu (která má asi trochu jiné aspirace dané odlišnou kulturní mentalitou), oblíbila jsem si ho. ()

Ridick 

všetky recenzie používateľa

wohoho...tak si len surfujem po csfd a lietam cez rozne filmy a narazim na tento kusok, kt. som videl na zaciatku mojej filmovej kariery ja to neohodnotim??...napravujem, a dobre si ete pamatam, ako trosku az nasilu hrana lopezova a gere dosiahli v zivote statstie prostrednictvom tanca....jednorazovka skor pre tych vacsich romantikov/ticky, ktori nemaju vela fantazie ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (8)

  • 40-ti milionový remake japonského filmu z roku 1996 měl premiéru 15. října 2004 a během prvních třech dní promítání vydělal 11,7 mil. dolarů. Celkově potom 58 milionů. (imro)
  • Snímek získal nominaci na Golden Satellite Award v kategorii Nejlepší původní píseň, konkrétně za „The Book Of Love Stephena Merritta“. (imro)
  • Do Winnipegu se štáb přesunul z Toronta kvůli obavám z epidemie SARS, která tam propukla na začátku roku 2003. (imro)

Reklama

Reklama