Reklama

Reklama

Útěky z vězení

(seriál)
  • USA The Prison Breaker (viac)

Obsahy(1)

Život útěkáře Richarda McNaira a jeho dramatické zatčení a útěk v roce 1988... V roce 1992 uteče vězeň Richard McNair z vězení a vydá se na překvapivý útěk před úřady... Útěk z vězení v roce 2006, který Richarda McNaira mezinárodně proslavil... Dramatické dopadení Richarda McNaira a příšerná událost, která vše odstartovala. (TV ID Xtra)

(viac)

Recenzie (1)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Berúc do úvahy, koľko zahovnených nudných životných príbehov zahovnených nudných ľudí už bolo sfilmovaných (napr. Amy Fisher), sa zostáva len diviť, ako očku producentov mohol uniknúť a stále unikať Richard Lee McNair, a to aj napriek tomu, že bol mediálnou senzáciou publicistického spektra americkej televízie pred 20 rokmi. "Ranu" avšak nakoniec, našťastie, zapletá Discovery+, ktoré prišlo so štvordielnou dokumentárnou minisériou tak famózne spracovanou, že mi nezostáva nepovedať: "Na toto som kurva čakal roky!" Doku je prierezom McNairovho "doterajšieho" života od vyrastania v Oklahome a pôsobenia v armáde cez vraždu v Severnej Dakote, prvý útek z väzenia, druhý útek z väzenia až po ten notoricky známy tretí z federálnej väznice (odkiaľ samého seba poslal poštou von!), následné takmer rok trvajúce unikanie naprieč celou Amerikou (zatiaľ čo jeho ksicht pravidelne bežal v programe America's Most Wanted) až do Kanady, finálne dolapenie a presun na doživotie na miesto, kde končí všetka sranda – ADX Florence. The Prison Breaker je značne informatívny (leví podiel na tom má najmä autor/spisovateľ Byron Christopher s jeho dlhoročnou korešpondenciou s McNairom), časť prizvaných bola relevantná k veci a tiež osobne prítomná počas daných udalostí. Dokumentaristi točili (nielen establishing shots) na autentických miestach po celej Amerike, kde sa predmetný v minulosti vyskytoval, vrátane dobre známeho železničného priecestia v Pollocku, a doku je dokonca istým spôsobom aj nepatrne štylizovaný, čo som už dlho nevidel. Za mňa nevýslovná spokojnosť, nenašiel som nič na kritizovanie, binge si užil a užil by aj s dvojnásobnou nádielkou epizód. (x / x / x) --- PS: Nemám už veľa snov, väčšinu som si, žiaľ, splnil. Jeden z mála, ktorý zostáva – natočiť o McNairovi film. Už pár rokov mám v hlave akú-takú mierne ucelenú predstavu o tom, ako by mala snímka vyzerať. Počas sledovania tejto série ma až desilo, koľko elementov "z nej" bolo použitých, vrátane toho ako a kedy. Scary stuff... ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (4)

  • V dokumente vystúpil aj Byron Christopher, ktorý strávil na prípade McNaira 11 rokov svojho života. Vydal o tom aj knihu ("The Man Who Mailed Himself Out of Jail"), v ktorej dokumentuje jeho korešpondenciu s ním z vyše 350 listov. Na dokumente sa podieľal aj ako výkonný producent. (Real Tom Hardy)
  • Herec Frank Boyd prepožičal svoj hlas "hlavnej postave." (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama