Reklama

Reklama

Můj život v Kosovu

  • Česko Tma (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kosovo po válce v Jugoslávii. Rodina žije pod ochranou jednotek KFOR, které jsou přítomny během dne. V noci se vše změní a obyvatele zachvátí strach, který jim nedá spát. Milica žije se svou matkou a dědečkem uprostřed temného lesa. Po setmění se rodina zabarikáduje v domě a bojí se hrůz, které na ně číhají v lese. Jsou to ozvěny nedávné války, nebo jen výplody jejich fantazie, jak je ujišťují vojáci KFOR? Neexistuje žádný hmatatelný důkaz, že se děje něco špatného, ale jejich strach každou noc roste. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (9)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Film nemá s hororom absolútne nič spoločné po žiadnej stránke, ktorá by ho mohla charakterizovať. Jediné, čo ma napadá, prečo mohol byť do tohto žánru zaradený, je nádych strachu z vojny, ktorá je sama o sebe hororom. "Mrak" je teda čistokrvná dráma, ktorá bohužiaľ ani z tohto pohľadu nijak mimoriadne neohúri, no nájdu sa aj takí, čo to docenia. Ja nie .. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Život po válce, která vlastně nikdy neskončila.Jen doutnala a stačilo málo a je to tam pomalu ale jistě znova.Otázné je ,kdo to tam rozdmýchává a proč.To fakt má celá Evropa klečet na kolenou????Mám v živé paměti tu válku tam, když se Jugoslávie trhala na kusy.Žádné smilování nad ženami a dětmi.Kobercově se to pomalu srovnalo se zemí a finito.A politici tleskali. ()

Reklama

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Kurvy vyjebané Kosovské. Tomuto sa hovorí genocída národa na vlastnom území. NATO a lobby krvavej Balkánske mäsiarky Albrightovej (vyznamenaná najvyšším metálom Řádem bíleho leva od koho iného ako od Havla, známeho to zástancu „humanitného bombardovania Srbska“) najprv bombardovala bezbranné Srbsko, mimo iné medzinárodne zakázanými kazetovými bombami s ochudobneným uránom a potom bez plebiscitu vyhlásili albánske prvotno-pospolitné kmene musulmanských hrdlorezov Kosovo. Za odmenu klan Albrightovej skúpil zadara všetko čo malo nejakú cenu a perspektívu (Telecom, lignitové bane...) a dostala ďaľší cenný metál – Kosovský Rad Svobody (dostal ho aj Trump od Hashima Thaçi) . Prvý premiér a neskorší prezident Hashim Thaçi je dnes súdený v Haagu, ten mal prsty snáď vo všetkej zlote. Vraždenie Srbských civilov, drogy, biele mäso, predaj orgánov, výpalníctvo...nič lepšie necharakterizuje túto NATO – Kosovskú kriminálnu čvargu. To je potom Slobodan Miloševič svetec. Nejdem nič vyčítať bratom Čechom lebo je to hra politikov , ale Slovensko aspoň túto krajinu zmrdov neuznalo a dúfam že ani do demokratických štruktúr nikdy nepustí. Misia OSCE v Kosove 1998 -2001 ? Mali naložené rovnako ako hrdinskí Holanďania v Srebrenici 😊 Majstri v písaní spáv a nič neriešiť, dôsledne dodržiavať predpisy a do ničoho sa nemiešať, po zotmení sa zabarikádovať v kasárňach. Môj obľúbenec, nenápadný Slavko Štimac, ktorý je už pomaly 50 rokov v hereckej branži mi prvý krát priniesol smútok a nie radosť. Pevne verím že ešte nie je všetkému koniec a Srbsko sa dočká spravodlivosti. Косово је Србија ! DEUS VULT ➕ Historická poznámka: jedným z hlavných vinníkov Kosovskej katastrofy je Tito. Po vojne v mnonárodnostnej Juhoslávii, krajine s večnou rivalitou troch náboženstiev, prenasledovaním vojnových zločincov Ustašovcov, Stalin, NKVD a royalistickí Četnici na krku chcel mať aspoń trochu kľud. Preto odvekým obyvateľom Kosova pravoslávnym Srbom zakazoval návrat do rodných miest a presídľoval ich do lepších ekonomických lokalít, napr. na Istriu z ktorej vyhnal porazených Mussoliniho fašistov. A tak sa presídlenci tešili z mora, rýb, prístavov, relatívne úrodnej pôdy a Colosea v Puli. Kto vtedy tesne po vojne tušil aký to bude mať dôsledok pri premnožení sa albánskych klanov musulmanov ! ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ono je těžké nemíchat do hodnocení politiku a je lhostejno, jestli někde křičíte, že Kosovo je Srbsko, anebo jste toho názoru, že Srbové si, podobně jako sudetští Němci, za svůj osud mohou sami. Nicméně se o to pokusím. Líbila se mi pochmurná syrová atmosféra, kterou navíc zvýrazňovaly nuzné podmínky, ve které rodina žije. Dobový kontext filmu přirozeně dodávaly cesty do školy, do kterých děti vozili vojáci KFOR v obrněných transportérech. Samotní útočníci zůstávají ve skrytu a vlastně se ani jednou neukážou svým obětem tváří v tvář, což mi do určité míry také sedělo, ačkoliv trocha té doslovnosti by mi v tomto ohledu nevadila. A nakonec mi to sedlo i herecky. Mínusem je, že se to občas příliš táhlo. Chápu pomalejší tempo. Ostatně tohle se ani nedalo natočit jinak. Ale bez dlouhých statických záběrů bych se obešel. Zajímavá věc, kterou stojí za vidění i proto, že na podobné téma divák ve filmovém či seriálovém světě narazí jen zřídka. Nebo spíš vůbec. 80% ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama