Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volanie divočiny

  • Slovensko Ace Ventura: Volanie prírody (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura (Jim Carrey) utrpel ťažkú traumu, keď pri záchrannej akcii zahynul jeho pomocník, medvedík čistotný. Z meditácií v budhistickom kláštore, kam sa uchýlil, ho vytrhne Fulton Greenwald, ktorý mu ponúkne novú prácu – nájsť v africkej provincii Bonai ukradnuté posvätné zviera černošského kmeňa Wačatov, ktorý mala ako svadobný dar dostať náčelníkova dcéra. V opačnom prípade hrozí vojna s kmeňom Wačutov, odkiaľ pochádza ženích. Na konzuláte prijme výstredného detektíva konzervatívny konzul Vincent Cadby a predstaví mu majiteľa safari Burtona Quinna, ktorý je Venturovi okamžite nesympatický. V osade Wačatov sa zoznámi s náčelníkom a pozrie si jaskyňu, odkiaľ uniesli posvätného bieleho netopiera Šikaku. Hoci netopiere nemá rád, ujme sa pátrania. V jaskyni nájde pero z havrana, ktorá patrí Quinnovi. Ace má však aj nový problém – mimoriadne sa mu páči zvodná náčelníkova dcéra... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (381)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Úpadok o dva stupne. Dvojka (fekálny humor nemusím) si to žiaľ vybrala kvalitne odpadovým smerom. Smerom k mladšiemu publiku, ktoré sa dostáva do vytŕženia pri pohľade na pôrod nosorožca. Tých xichtov bolo tento krát už aj na mňa veľa a myslel som, že po filme Jim skončí do konca života s jedným veľkým krčom na hube. Chvalabohu sa tak nestalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Se mnou si tady nikdo nechce hrát." Ten krokodýl chvíli chtěl, ale pak pochopil, že tohle nemůže ani zremizovat. Ace Ventura je totiž kretén, který by byl ozdobou tygřího výběhu v ZOO, ale mám jisté podezření, že by se samci rychle proměnili v krtky a samičky by potřebovaly odbornou pomoc psychiatra. Můj diagnostikovaný kreténismus je o něco nižší než Aceův, ale přesto jsem rád, že jsem získal praktický návod, jak se dělá salto s trojitým vrutem s džípem, jak se nosí chlap kolem krku či jak se stát nenápadným nosorožcem. A taky jsem se dozvěděl, jaký je rozdíl mezi řevem kanadského losa v období říje a jaka divokého, což je informace, po jejímž získání se kvalita mého života mnohonásobně zlepšila, zhoustla a zrůžověla. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Režisér filmu sa vyjadril, že keď už pre nič, tak aspoň kvôli scéne "pôrodu" musíte tento film vidieť. Bolo to v čase, keď ste si ho museli požičať na videu, alebo ísť do kina. Dnes si stačí túto unikátnu scénu nájsť na dvd a pustiť si ju bez toho, aby ste videli celý film. Ja sa k názoru režiséra pripájam, ale na film som si kedysi počkal, až keď išiel v televízii. ()

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Rok po úspěšné jedničce je zde dvojka. A ten rok je sakra krátká doba na to, aby scénáristé vytvořili vtipný film. Ace Ventura dva nemá teméř žadné nové srandičky. Vykrádá pouze vtípky z jedničky. Občas se objeví něco nového a už jen málo vtipného. Celé to zachraňuje Jim Carrey a jeho obličej, který zvládne asi tak 1001 ksichtů a právě tyto ksichty by mohl použít třeba i do Ace Ventura díl padesátý. Ale nejsou jen ty vtipné ksichtíky málo? To si piště, že je!!! Nebýt Carreyeho, jeho obličejů, jeho pohybů a jeho občasných hlášek, tak by to byl 100% odpad a to bez jakéhokoliv slitování. Příběh filmu je téměř to samé, co jednička. Opět se hledá nějaké zvíře, ale s tím rozdílem, že z města se děj přesunul do jungle, nebo-li divočiny. A prostě nuda!!! Konec je dost debilní a postrádá jakýkoliv vtip. Občas se najde i nějaká ta parodie, jako třeba úvodní scéna z Cliffhangera, která je docela povedená a kupodivu i vtipná. No nedá se nic dělat! Ace Ventura 2: Volání divočiny jen potvrzuje, že dvojky jsou zbytečné filmy. A nějaký Steve Oedekerk nemůže nahradit v žádném případě Toma Shadyaca! ()

WolfR 

všetky recenzie používateľa

Pokračování fantastické komedie Ace Ventura: Zvířecí detektiv. Změna prostředí filmu spíše uškodila a herecké obsazení je horší než v prvním díle a navíc je tu méně vtípků než v prvním díle. Dal bych této komedii 3 hvězdy, ale díky opět výbornému Jimu Carrey dám 4 hvězdy. To z čeho on dokáže udělat nějaký vtípek nebo srandu je neuvěřitelné. Navíc jsou tady ty jeho grimasy. To nemá chybu! Opět jsem se v celku dobře bavil parádními scénami, takže ty 4 hvězdy dám. PS: Lehce nadprůměrná komedie s fantastickým mistrem v oboru: Jim Carrey. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (18)

  • Celý dej filmu vyústi v dôkaz, že všetko sa dialo kvôli surovine nazvanej Guáno. Guáno sú nahromadené exkrementy morských vtákov, netopierov a tuleňov. Pre vysoký obsah amoniaku a fosforu sa používa ako surovina na výrobu hnojív za vysoké ceny.  V roku 1932 pri Namíbijských ostrovoch Bird Rock bola postavená drevená plošina vzdialená 200 m od pobrežia tesárom menom Adolf Winter, ktorý študoval správanie morských vtákov. Napriek svojim kritikom a posmeškárom, ktorí nazvali štruktúru ''Winterovo šialenstvo'', sa pustil do projektu a nakoniec sa stal multimilionárom. Plošinu s rozlohou 1,7 ha celú postavil z dreva na 1000 stĺpoch zapustených do skaly, ktorá je domovom najmä kormorána čierneho a podľa výpočtov by na nej mohlo odpočívať približne 500 000 vtákov. Následne úspešne postavil dve ďalšie plošiny s rozlohou 4 ha. Platformy, ktoré nenájdete nikde inde na svete, v súčasnosti produkujú asi 2 500 ton guána ročne. (Raccoon.city)
  • Ace (Jim Carrey) trefí otrávená šipka do krku, avšak v jednom z dalších záběrů ji má v rameni. (Pepy)

Reklama

Reklama