Reklama

Reklama

Leonor nikdy nezemře

  • Filipíny Leonor Will Never Die (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jaké by to bylo, potkat se s filmovými hrdiny našich fantazií? Postarší Leonor, někdejší scenáristka béčkových akčních filmů, jejíž hvězda už dávno vyhasla, upadne do kómatu poté, co jí na hlavě přistane sousedova televize. V její mysli však díky tomu ožije nedokončený příběh o ušlechtilém Ronwaldovi, jenž se rozhodne postavit zločineckému gangu. Celovečerní debut filipínské režisérky a kameramanky Martiky Ramirez Escobar osvěžujícím způsobem prolíná realitu s fantazií, vztahové drama s crazy komedií i cinefilní odkazy s filmovými stereotypy. Formálně pestrý, akcí a nadsázkou nabitý nezávislý film získal Zvláštní cenu poroty na festivalu Sundance. (MFF Karlovy Vary)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Ako inšpiráciu na film si Martika Ramirez Escobar vzala vlastné skúsenosti zo života, kedy sa prezidentom Filipín stal niekdajší akčný hrdina Joseph Estrada a rovnako tak na prezidenta kandidoval iný známy herec Fernando Poe Jr. Escobar to považovala za absurdné a sama podobnú absurditu chcela pretaviť do filmu. (Arsenal83)
  • Pre rolu Leonor hľadala Martika Escobar "niekoho, z ktorého by šiel pocit, že sa hodí do toho macho sveta, s inteligenciou a bystrosťou spisovateľky a tvrdou nežnosťou matky." Producentka filmu Monster Jimenez odporučila Sheilu Francisco po tom, čo ju videla vo filipínskej divadelnej hudobnej dráme "Ang Huling El Bimbo". (Arsenal83)
  • The New York Times, ako aj magazíny The Atlantic and Vogue, na svojich stránkach písali, že tento film je jedným z najlepších, ktorý sa vysielal na festivale Sundance 2022. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal na Filipínach od júla do septembra 2019. (Arsenal83)
  • Film mal premiéru na filmovom festivale Sundance v januári 2022. Je prvý filipínsky súťažný film na festivale Sundance od roku 2006, kedy súťažil film Maximo Oliveros v rozpuku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama