Reklama

Reklama

Kto prežije

(relácia)
  • Česko Kdo přežije (viac)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Súťažný
USA, 2000

Réžia:

Don Roy King

Účinkujú:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa PlysovyMacko k tomuto seriálu (20)

Kto prežije (2000) 

Nechapem sutaziacich, ktori chcu hrat ferovo a radsej prehraju ako keby klamali. Ked neni pravidlo ze musite hrat cestne a ide o milion, mali by pouzit vsetky dostupne zbrane. Najlepsia seria bola Heroes vs Villians a najlepsi hraci Russell Hantz, Sandra, Parvati a Rob. Velmi ma bavili. ()

Austrálie (2001) (S02) 

Viac sa kladie doraz na prezivanie ( nehoda s popalenim, nedostatok ryze, znicenie tabora rozburenou riekou ) nez na taktiku a podrazy. Vo vyzvach dominoval superman Colby, ktoremu som vyhru najviac zelala. ()

Thajsko (2002) (S05) 

Slabsia seria, nebolo moc komu fandit, ziadne podrazy ani prekvapenia. Cudujem sa, ze sa Clay a Jan dostali na koniec - starsi ludia su na odstrel hned na prvej kmenovke. Zaujimavy moment nastal ked oba kmene zili spolu na jednej plazi bez toho aby boli zluceni alebo hadka o udajnom sexualnom obtazovani. ()

Amazonie (2003) (S06) 

Prijemna zmena - nesutazi sa na plazi opusteneho ostrova, ale uprostred dzungle. Na zaciatku su kmene rozdelene podla pohlavi a su vidiet rozdielne priority - muzi si postavia pristresok a zeny spia na zemi a peru si satky a gatky. Fandila som hluchej Christy a Robovi, ktory jediny bol na sto percent zapojeny do hry, ostatni vyzerali, ze prisli len na dovolenku. Tie sliepky, co stale opakovali, ake su krasne boli na facku. Finale sklamanie - hraci sa velmi neobhajovali ani porota ich moc nepodusila. Vitaz sklamanie - jedine, co dokazala v hre bolo, ze vyhrala posledne dve imunity. ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Mame tu piratsku tematiku ( sutaze, drancovanie druheho kmena, symbol imunity). Dvaja sutaziaci aj po vyluceni dostanu moznost sa vratit spat do hry a poriadne zamiesaju kartami. Zrod kralovnej Sandry. Cakala som od nej viac podrazov, takto sa viac menej len viezla. Bavil ma klamar Fairplay a velmi som fandila silakovi a rybarovi Rupertovi. Prekvapil ma Osten, velky svalnaty chlap, ktory to po tyzdni chcel vzdat, raz sa skoro utopil, bal sa pelikana, co sa obsmietal okolo tabora a po dalsom tyzdni to aj realne vzdal. Nechapem ako sa Lil dostala tak daleko. ()

Guatemala (2005) (S11) 

V tejto sérii chýbajú výraznejšie momenty, za zmienku stojí Stephenie a Bobby Jon, súťažiaci z Palau sa vrátili a ešte začiatok ako súťažiaci museli ísť osemnásť kilometrov džungľou a padali od vyčerpania. ()

Čína (2007) (S15) 

Výborná séria,  dobre podrazy, dominoval klamár Todd, ale želala som mu to. Škoda nevyužitej skrytej imunity, obe vyšli naprázdno. Najväčší sympos bol James. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Skvela old-schoolova seria. Napriek tomu, ze sa timy premiesaju, favoriti stale riadia hru a ku koncu same zeny. Traja hraci odidu predcasne, niekto kvoli zraneniu a niekto to proste vzda. Su tu dva vtipne momenty, ked sa niekto pokusi pouzit falosnu imunitu ako pravu a ked jeden hrac da svoju poctivo vyhranu imunitu vo vyzve na kmenovej rade spoluhracke a zvysok kmena ho nasledne vyluci a stane sa najhlupejsim hracom v historii. Drzala som palce Cirie. Dojde k viacero skvelym podrazom. A James a Joel maju uzasnu postavu, nemohla som z nich spustit oci. ()

Gabon (2008) (S17) 

Výborná séria s par podarenymi podrazmi najmä ten s falošnou imunitou bol skvelý. Držala som palce Sugar, ale s víťazom som spokojná. ()

Tocantins (2009) (S18) 

Výborná séria, hru ovládali J.T. a Stephen. Skrytá imunita ostala nevyužitá, čo je škoda. Coach je zaujímavá postavička. Je tu pár podarených podrazov (Tyson, Coach). Najviac som fandila Taj. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Najlepšia séria , hrajú samé hviezdy. Co kmenovka,  to skvelý podraz. Hru ovládal od začiatku diabolský Russell, ktorému som výhru najviac želala. Skryte imunity zahrane výborne, škoda zraneného Jamesa a Colbyho, ktorému sa nedarilo a J.T.ho hlúpy ťah. ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Kmene sú od začiatku rozdelené na mladých a starých a sú vylucovani sami zaujímaví hráči-alfasamci (tréner, Shannon). A dve súťažiace to naraz vzdajú. Naonka je úplne wtf postava, na druhej strane Fabia som si oblubila, páčila sa mi jeho hlúposť a naivita. Som spokojná s víťazom. ()

Cambodia – Second Chance (2015) (S31) 

Hraci dostali druhu sancu a podla toho aj hraju. Skvele kmenovky a podrazy. Skryte imunity su zahrane genialne. Aj vyzvy su zo starsich serii a Jeff vzdy pripomenie kto na nich pohorel. Zaujimavy moment nastane, ked po hlasovani dvaja hraci vyberu imunitu a vsetky hlasy sa tykaju iba ich dvoch, takze nema kto odist. Hlasuje sa znova a nastane remiza ohladom inych hracov, tak sa zvysni hraci musia slovne dohodnut kto odide. Fandila som vitaznej trojke plus Savageovi. Kvalitny Survivor. ()

Game Changers (2017) (S34) 

Skoro na kazdej kmenovke je zaskocenie (blindside). Su tu dve revolucne kmenovky, kde na jednej sa vobec nehlasuje, lebo po hadke sa hraci zhodnu na tom koho chcu vyradit a na druhej sa sice zahlasuje, ale hlasy sa vobec neprecitaju, lebo piati zo siestich hracov vytasia imunity a ostane len jeden koho je mozne vyradit. Je tu velmi neprijemny moment, kde jeden hrac  odhali druheho ako transexuala a spusti sa peklo. Bavili ma Cirie, Andrea, neriadena strela Michaela a policajtka Sarah, ktora hrala na uplne vsetky strany, prezliekala kabaty kazdu epizodu a naslubovala, ze zahlasuje za ale zahlasovala proti. Skoda sikuly Ozzyho, kralovny Sandry a J.T.ho, ktori sa daleko nedostali. ()

Heroes vs. Healers vs. Hustlers (2017) (S35) 

Velmi dobre sa mi tuto seriu sledovalo, bolo tu vela sympatickych ludi a mnohi vypadli, nez som ich stihla spoznat. Vytvaraju sa aliancie, rusia sa, vzajomne sa podvadzaju a tvoria nove aliancie, stale sa nieco deje, nuda nehrozi. Kmenovky su plne podrazov. Zaujimavy moment bol, ked viaceri hraci nasli napovedu k imunite a vsetci sa vrhli na hrabanie, nastal totalny chaos.  Fandila som Devonovi, Ryanovi, Coleovi, Lauren a najviac Benovi - pripada mi ako ferovy spravny chlap. ()

Ghost Island (2018) (S36) 

Seria s tazko nesympatickymi ksichtami a nevyraznymi hracmi. Fandila som len namyslenemu modelovi Chrisovi a zlatuckemu gayovi Donathanovi, ktoreho vsetci odpisali uz prvy den a napriek tomu sa dostal daleko. Hraci hovoria o velkych tahoch, ale nic sa nekona. Ked sa o nieco niekto pokusi, iny to vykeca a ziadne zaskocenia na kmenovkach nie su. Na Ostrove duchov maju hraci prilezitost ziskat vyhodu z inych serii, ktora bola zahrana nespravne. Aj tu su vsetky imunity zahrane slabo a ziaden vacsi podraz sa nekona. Slabsia seria. Jediny zapamatania hodny moment je, ze vo finale nastane remiza. ()

David vs. Goliath (2018) (S37) 

Sutaziaci su rozdeleni na tim Davidov ( ludia z chudobnych pomerov, robotnickej triedy, menej atraktivni ludia, nerdi ) a Goliasov ( sebavedomi, ludia z bohatych rodin, atraktivni, uspesni, fit ). Na kazdej kmenovke sa kona podraz, na kazdej druhej sa zahra skryta imunita, tym padom sa imunity stale hladaju. Najviac sa mi pacila vyhoda anulator imunity, ktory bol zahrany genialne. Vitazovi som to zelala, vynikajuca seria. ()

Edge of Extinction (2019) (S38) 

Pokraj vymretia nie je zly napad, len by mohli aj ukazat, co sa tam deje, kedze vsetci co tam isli, bojuju o navrat do hry a zaroven su aj porota. Sutaziaci nic moc, oblubila som si blaznivu Wendy, ale najvacsou hviezdou je pre mna Devens. Na prvy pohlad ziaden alfa samec, ale darilo sa mu v sutaziach aj pri hladani imunit a este bol vtipny. Vitaz sice spravil odvazny tah na konci, ale najlepsim hracom urcite nebol, lebo vacsinu hry nehral, bol mimo. Joe je sympatak a vyhrava sutaze, ale bolo mi ho luto ako s nim nikto nechcel spolupracovat. ()

Island of the Idols (2019) (S39) 

Novym prvkom v tejto serii su Boston Rob a kralovna Sandra radia hracom v roznych aspektoch hry a ponukaju im rozne vyhody. Bohuzial ani nie v kazdom dieli to trva maximalne pat minut. Viac by ma bavilo keby boli v tabore a radili uplne vsetkym, nie len vybranym hracom alebo komentovali cele dianie ako to bolo na kmenovke. Zaujimavym momentom je ked sa viacere zeny zveria, ze ich sexualne obtazuje muzsky sutaziaci a produkcia to riesi dohovorom. Potom zeny povedia, ze to tak nemysleli a bol to vtip, Jeff to na kmenovke chce rozobrat a nastane zmatok, ze stalo sa nieco, ci nie. Finalova trojka aj vitaz su sklamanie. Drzala som palce ludom, co po zluceni isli rychlo do poroty, a este tete Janet. ()

Winners at War (2020) (S40) 

Luxusna seria. Hraju sami vitazi, takze kazdy vie ako sa hra, nikto sa nevezie a kazdy hra naplno uz od prveho dna. Su tu nove vychytavky ako ohnive zetony, za ktore sa okrem jedla a imunity daju kupit rozne vyhody ( odist z kmenovky, ukradnut hlas, zvyhodnit/znevyhodnit niekoho pocas sutaze...). Vyluceni hraci nekoncia, ale idu na Pokraj vyhynutia, kde tiez maju moznost ziskat zetony a predavat vyhody hracom. Vitazi zo skorsich serii toho vela nepredvedu, v popredi su vitazi z novsich serii, z ktorych Tony v druhej polovici rozohra skvelu hru a fandila som mu. Na Pokraji zas vladla Natalie. Nie su to stabilne aliancie, vsetko sa meni z minuty na minutu a kmenovky su brutalne skvele. Vaznu diskusiu o nerovnopravnosti muzskych a zenskych hracov som nepochopila. ()

Reklama

Reklama