Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

V hospici pro náctileté pacienty uzavřou členové exkluzivního klubu děsivou dohodu: kdo z nich zemře jako první, dá ostatním znamení ze záhrobí. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (10)

Půlnoční klub (2022) 

Po tomto kusku som siahol primarne kvoli menam jeho tvorcov. Flanagan-ov Doctor Sleep bol rezijne i scenaristicky vynikajuci. Leah Fong zasa participovala na genialnom The Haunting. O to vacsie bolo moje sklamanie. Dost ma prve epizody "chori adolescenti" prekvapovali neautentickou vitalitou (rozumej spravanim), optimizmom a zlozenim. :) Je mi jasne, ze je to tak zrejme kvoli atraktivite scenara, ale nenaivny divak si to proste vsimne hned. Vobec ma nebavili, az na jedinu vynimku, rozpravania nocnych historiek. Kazdu epizodu som dufal, ze sa to zlepsi, lebo najvacsie negativum pre mna bola absencia mysterioznej, ci napinavej atmosfery, ktoru som ocakaval z hore spomenutych kuskov. Slabucke a naivne. Neodporucam, ak vam nejde len o teenagersku dramu. 40% ()

Závěrečná kapitola (2022) (E01) 

Po tomto kusku som siahol primarne kvoli menam jeho tvorcov. Flanagan-ov Doctor Sleep bol rezijne i scenaristicky vynikajuci. Leah Fong zasa participovala na genialnom The Haunting. O to vacsie bolo moje sklamanie po vzhladnutie prvej epizody tuna. "Trosku" ma tito "chori adolescenti" prekvapuju svojou vitalitou (rozumej spravanim), optimizmom a zlozenim. :) Je mi jasne, ze je to tak zrejme kvoli atraktivite scenara, ale nenaivny divak si to proste vsimne hned. Davam tomu sancu, ale dufam, ze to nebude nejaka hlupucka nastrocna rozprava nocnych historiek, to by ma sklamalo este viac. Hlavne vsak dufam, ze to bude mat atmosferu. Priehrstia prvoplanovych ohlusujucich lakaciek mi vsak poslednych par rokov pripadaju lacne a trapne, nehodne tvorcov, ktori respektuju svojich divakov. Snad sa to zlepsi. 50% ()

Dvě Dany (2022) (E02) 

Zial, to co som si sluboval od predoslych vybornych pocinov tvorcov sa do prvych dvoch epizod noveho serialu prakticky nepretavilo. A pomalsiemu rozbehu sa to moc prisudit uz neda. Skoro nic, co by aspon vzdialene pracovalo s atmosferou. Je jasne, ze nieco v tom zohra "pani z lesa" od cistuckeho pramena :) a i pani "domu" ma nieco "za usami". Osadenstvo je zatial v plnom pocte a zrejme novo-priselkyna so svojimi preludmi a vozickarka s "prenasledujucim tienom" nieco napoveda, ale je to malo. Snad sa nenaplni to, ze kazda epizoda bude len polnocnou bajkou deciek. V takom pripade by slo maximalne o podobenstva a ja som ocakaval minimalne mysterku, ked uz nie horor, hoci je v supise zanrov hore. Sklamanie. 40% ()

Zkažené srdce (2022) (E03) 

Kvoli samotnemu zaveru a nadeji, ze sa snad konecne pohneme od detskych polnocnych bachoriek niekam dalej, dam este dalsi diel, ale je to trapenie. Slabsi priemer. 45% ()

Dej mi pusu (2022) (E04) 

Hlavnej mystery linii venuju tvorcovia snad tretinu epizody a zvysok je nocne stretnutie a dalsie z radu vymyslenych pribehov jednej z adolescentov. A to je pre divaka, co ocakaval serial, ci film kvalit Doctor Sleep, ci The Haunting, ktore obaja tvorcovia vyprodukovali pred tymto "nepodarkom", neskutocne sklamanie. Nechce sa mi verit tomu, ze by tento kus vyslovene "targetoval" ako cielovku len porovnatelne mlade publikum. ()

Tak zatím! (2022) (E05) 

Rozhodne lepsie nocne rozpravenie ako vsetky predosle. A samozrejme doslo i na jemnu predvidatelnu "romantarnu". A konecne sa trosku popracovalo i s atmosferou. Nie vsak v mystery, ci dokonca hororovej linii. Nie, nie. Skor v tej psychologickej a depresivnej, a tym sa tam konecne pre mna vniesol aj prvok autenticity medzi smrtelne chorymi pacientami. Fajnova pesnicka v zavere. Ak sa vam pacila, je to Ada Lea - Can't stop me from dying. 60% ()

Čarodějka (2022) (E06) 

Akoby ste sledovali partiu zacinajucich stredoskolakov hrat sa s doskou na vyvolavanie duchov. Nie su potuzeni alkoholom, ale veria na duchov a rady sa boja...meh. Nulova atmosfera. Tusime uz, kto je "bylinkarka". Zacina to uz byt ozaj otravne. ()

Anya (2022) (E07) 

Okrem priemerneho zaveru a strasiacich hlasnych pazvukov nestali prve 3/4 halucinacii za vela. Ano, dokazali odprezentovat urcitu clivost po, ale sme v siedmej epizode a mysteria, ci dokonca hororu sme videli ako safranu. Velke sklamanie. Uz to nejako dopozeram, ale je to takmer skoda investovaneho casu. ()

Věčný nepřítel (2022) (E09) 

Predosly i tento diel az na kratku liniu v zavere uz davam kvoli naivite a hlupostiam v scenari, ci absencii akejkolvek atmosfery len s rychloposuvom. Bieda. We saw it coming - tak lahko predvidatelne, az som sa neodvazil uverit tomu, ze takto lacno by nas tvorcovia chceli "zabavit". A vyplnilo sa. ()

Půlnoc (2022) (E10) 

Za emotivny zaver palec nahor. To vsak nemeni nic na veci, ze sme sa dockali absolutne minimum hororu, ci mysteria a to co sme videli bolo pomerne lacne a nenapadite. Uvedomoval som si to o to viac, kedze som videl od oboch tvorcov 5-hviezdickove skvosty, ktore ma dostali. Tento kusok im nesiaha ...nikam. ()

Súvisiace novinky

Pád domu Usherů sklízí nadšené ohlasy

Pád domu Usherů sklízí nadšené ohlasy

24.09.2023

Hororový podzim by opět mohl patřit jednomu z nejchválenějších televizních tvůrců posledních let Mikeu Flanaganovi (The Haunting of Hill House, Půlnoční mše). Ten se totiž vrací se svým posledním… (viac)

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (viac)

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (viac)

Reklama

Reklama