Reklama

Reklama

Obliekate si železný oblek, ste zelený od zlosti, uhryzol vás pavúk, hráte sa na netopiera alebo máte nejaké iné superschopnosti? Tak sa pripravte na to, že komédia Badman si z vás bude celú hodinu a pol nemilosrdne uťahovať. Skrachovaný herec Cedric je lúzer na pohľadanie, odsúdený životom na večný neúspech. Od priateľky dostane kopačky a jeho kamoši, sestra aj vlastný otec už nadobro stratili nádej, že by raz z neho niečo mohlo byť. Keď však Cedric dostane vo filme hlavnú úlohu superhrdinu Badmana, začne sa v jeho živote blýskať na lepšie časy. Teraz konečne nadišla jeho veľká chvíľa a má šancu všetkým to ukázať! Cedrica nová filmová rola úplne pohltí, jeho nezvratný osud večného smoliara však opäť zasiahne do hry. Cestou domov z natáčania má autonehodu a stratí pamäť. Keď sa preberie, je stále oblečený ako Badman a presvedčený o tom, že je skutočným neohrozeným superhrdinom s jasným poslaním – zachrániť svet. Môže sa niekto ako on postaviť zlu, chrániť slabých, nakopať zloduchom zadky a neublížiť si pri tom? Môže konať dobro napriek svojim vrodeným sklonom všetko pokašľať a nič neurobiť poriadne? Tak či onak, Cedric sa vydáva na akčnú misiu plnú bláznivých situácií, trapasov a šialených náhod. Byť hrdinom je super, ale nevinné deti a ženy by sa mali pred ním radšej niekde skryť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (186)

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Ufffff, ano. V  první polovině možná místy trochu trapný humor (:D)  Ale nakonec se mi podařilo se s filmem dostat na stejnou notu, líbilo se mi, jak docházelo ke svižnému propojování několika dějových línní a snad v žádném případě nechyběl fór na odlehčení. Gradace byla teprve  skvělá a finále mi přivodilo hned několik výtlemů najednou (pointa s Smskami a bezpečnostní auto bylo dokonalý.) Celou dobu jsem byl zvědavý, jak do plánovaného filmu s Badmanem nakonec dostanou ty vysavače, a jestli to film ukáže. A nakonec jsem se naštěstí dočkal + jednoho skvělého pomrknutí na drahé ekology navrch na závěr.   Takže u mě nakonec dobrý. Pokud potřebujete vydechnout od současných zpráv, vzhůru do kina na Superblba! A to se v současná ryzí komedie bez dalšího míchání  s nenataženou stopáží navrch  dost cení i tak (ještě k tomu v kině!!)  Osobně oceňuji i ono zesměšnění Batmanů a podobných superhrdinů, protože tahle oblast (momentálně bohužel ve velkém drtící filmový průmysl a zaujímající moje vrstevníky), mě zatím vůbec neláká a ani nemám z tohoto druhu nic nakoukaného. Takže mi možná unikly některé narážky, ale jsem rád, že na toto téma konečně vzniklo něco, co se nebere smrtelně vážně...Tedy v tomto případě vůbec vážně! Jsem rád, že jste všichni přišli, ačkoliv jsem vás, vůbec nepozval. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nie som zrovna fanúšik akčných filmov o superhrdinoch, ale táto satrická paródia ma celkom pobavila. Scenár je miestami tak trocha pritiahnutý za vlasy, ale s tým musíme vo filmoch s Philippom Lacheau predsa rátať. Základná dejová línia však bola fajn, humor už tradične svieži, a mnoho scénok bolo fakt vydarených. Ak má niekto v súčasnosti francúzskej kinematografie fajn komédie, tak je to určite partia okolo Philippa a Tareka. Nie je to síce úplne Top, ale "Badman" bol celkom vydarený. Silnejšie 3* ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Jen Francouzi umí udělat bláznivou crazy komedii, která není trapná a vulgární. Já jsem se fakt nasmála, zvláště závěrečné scéně s vysavačem - jedničkou na trhu. Přiměřená stopáž, skvěle se hodící hudební doprovod, parodie na nejznámější oelasťákované blbečky, humor, akce, prostě super. Jen dialogy místy trošku vázly. Za mne spokojených 80%. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Nekorektní komedie pro dospělé to mají čím dál těžší, takže můžeme být rádi, že se ještě nějaké točí. Tohle je slušně rozjetá bláznivá akční komedie, která jen tak mimochodem zábavně paroduje celou řadu komiksových filmů. Scénář kupodivu není tak blbý, jak to vypadalo z traileru. Herecké obsazení pro mne převážně neznámé, ale vypadá to, že do toho šli s nadhledem a nasazením. Celkově je to povedená zábavná blbina (70%). ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (16)

  • Pôvodne chcel Philippe Lacheau sparodovať filmy o Jasonovi Bournovi, pričom herec mal mať autonehodu v špionážnom aute použitom na natáčanie filmu. Nakoniec sa mu tento žáner zdal príliš tmavý na komédiu, a tak zmenil rozhodnutie a vybral si superhrdinský film. (Arsenal83)
  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama