Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný humorný príbeh nakrútený podľa románu Jenőa Rejtőa.  V púštnej pevnosti francúzskej cudzineckej légie sa traja dobrí priatelia chystajú na romantické dobrodružstvo. Ich cieľom je vyhľadať brata krásnej plavovlásky Yvonne, ktorý je uväznený vo väzenskom tábore priamo uprostred púšte. Trojica sa musí do tohto tábora dostať a muža oslobodiť.
Po niekoľkých trikoch a fígľoch sa všetci traja dostávajú do väzenského transportu a sprevádza ich aj neokrôchaný dôstojník Potrien. Keď však dorazia do tábora, zistia, že v skutočnosti ide o nádhernú oázu s idylickým prostredím. Čoskoro prídu na to, že v pozadí celého príbehu sa skrýva rozsiahly finančný podvod. Nájdu Yvonninho brata i jej otca, no až v poslednej chvíli zistia, že dievča ich v prestrojení po celú cestu sprevádzalo. Podarí sa im utiecť a doručiť veliteľstvu tajný spis, ktorý odhaľuje pozadie celého sprisahania. (Incantator)

(viac)

Recenzie (1)

Piedone 

všetky recenzie používateľa

Jenő Rejtő je v Maďarsku legenda a kto čítal ktorýkoľvek z jeho románov, musí uznať, že je to právom druhý najčítanejší maďarský spisovateľ (pred ním je už len M. Jókai). Na Slovensku vyšlo v edícii Dobrodružné romány 12 jeho diel. Napriek tomu, že boli napísané pred viac ako 80 rokmi (Rejtő zomrel ešte počas 2. svetovej vojny!), pri ich čítaní si to ani neuvedomíte. Tento film je adaptáciou románu Traja mušketieri v Afrike (na Slovensku vydala Smena, Dobrodružné romány č. 158 z r. 1969). Žiaľ, herecké výkony na mňa pôsobia ako z televíznej inscenácie a dúfam, že viac filmov podľa Rejtőho už nevznikne. Pri knihách sa totiž pobavíte oveľa viac ako pri tomto filme. Osobne doporučujem najmä román Štrnásťkarátové auto (Dobrodružné romány č. 288, r. 1980). To som vybuchoval smiechom snáď pri každej druhej vete. A to už ako 12-ročný! Kto sa chce niečo dozvedieť o samotnom autorovi, doporučujem tento podcast od Egona Tomajka: https://www.audiolibrix.com/sk/Podcast/Listen/58462/ficer-nedela-23-10-2016-12-00 ()

Reklama

Reklama