Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tragických udalostiach sa Superman rozhodne za každú cenu vytvoriť na Zemi mier. Stáva sa agresívnejším a získava neočakávaných spojencov. Batman a niekoľko hrdinov sa postavia proti jeho metódam, pri ktorých umierajú ľudia. (toi-toi)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

SamGee 

všetky recenzie používateľa

Videohra Injustice od DC si získala pozornosť fanúšikov komiksoviek a kritikov vďaka konfliktu, v ktorom známi hrdinovia nemilosrdne bojujú medzi sebou.  Warner Bros. sa rozhodlo zadaptovať toto dielo a ponúknuť divákom rovnako silný zážitok ako pri videohre.  Podarilo sa mu to alebo si uhrýzlo príliš veľké sústo?     Zápletka sa začína v momente, kedy Superman príde o svoju manželku Louis a mesto Metropolis leží v troskách. Táto trauma spôsobí u Supermana zásadnú zmenu – zoberie spravodlivosť do vlastných rúk a začne bojovať so zločinom bez zľutovania, čo vyustí do občianskej vojny medzi superhrdinami.   Koncept o tom, ako slavné postavy stoja proti sebe, poskytuje podklad na vyrozprávanie silného príbehu. Nanešťastie, dej nevie narábať s časom. Vo filme sa načrtávajú mnohé dejové linky jednotlivých postáv, avšak ich charakterové vývoje sú buď ukrátené, alebo tam nemajú čo hľadať. Perfektným príkladom je Nightwing a jeho rola v boji. Namiesto toho, aby ho nechali mŕtveho, sa vráti po „snovej sekvencií“ a zázračne napraví vzťah s Damianom Waynom. Táto dejová vložka pôsobí mimo miesta. Neadekvátne zaobchádzanie s postavami nie je jediným problémom tejto snímky. Snaží sa načrtnúť ideologický konflikt, ale nevyužíva jeho plný potenciál. Radšej sa zameriava na bitky, ktoré sú nezáživné. Keby tvorcovia viac rozoberali túto myšlienku, film by mal väčšiu váhu. Animák trpí nedostatkami, ale nájdu sa v ňom aj dobré momenty, hlavne finálna konfrontácia a úvodná sekvencia. Nečakal som, že ma úvod posadí na stoličku. Perfektne vybudoval napätie a prekvapil divákov násilím.   Samotné postavy patria medzi lepšie stránky tohto počinu. Protagonisti ako Batman, Damian Wayne a Wonder Woman dostávajú priestor vyjadriť názor na danú situáciu a každý jeden z nich prežíva osobnú dilemu. Najlepšiou napísanou postavou je však Superman, ktorý v priebehu filmu inklinuje viac ku radikálnym činom a ľahko pochopíte, prečo robí to, čo robí. Jeho najlepším charakterovým momentom je scéna, kedy príde na párty a zmasakruje tam stúpencov Jokera. Táto scéna dokonale prezentuje, kam až je Superman ochotný zájsť.  Nebojte sa, na odhľahčenie atmosféry slúžia  Harley Quinn a  Plastic Man, ktorých vtipné repliky potešia.   Na chvíľu sa zastavím u akcie. Vyniká hlavne v úvode a závere, v ktorých idú veci do tuhého. Keď príde rad na druhé dejstvo, akcia ide dole vodou. Mám pocit, akoby sa tvorcovia snažili vybalancovať súboje s osobnou drámou. To sa im žiaľ nedarí. Na rozdiel od mdlej akcie boduje animácia a dizajn postáv.     Animovaný film Injustice je sklamaním. Očakával som od neho osudový dej a nekompromisnú brutalitu. Namiesto toho zlyháva v nevývaženom druhom dejstve, nevýraznej akčnej zložke a uponáhlenom tempe. Vykupením snímky sú Supermanov boj s morálkou, pár vtipných momentov a slušná animácia. Nabudúce by som odporučil tvorcom, aby sa viac zamerali na príbeh ako na akciu.   Príbeh: 5/10, Postavy: 7/10, Akcia: 3/10, Animácia: 7/10, Celkovo: 5,5/10. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšej dobre príbeh, ktorý mal šťavu. Je to drsné, krvavé, nečakane tu umierajú známe postavy a s priateľov sa stavajú nepriatelia. Injustice ma na čele tých najznámejších hrdinov DC, čiže Superman, Batman, Wonder Woman v prvej línii nechýbajú, no príjemným bonusom okrem štýlových akcii a tradične dobrej animácii je hromada ďalších postav, či už sú to zloduši s Gothamu, alebo sidekickovia hlavných hrdinov. Bavila ma hra a bavil ma aj tento animák. Pre fanúšikov DC comics šmakocinka. 85% - 4* ()

Reklama

dragon94 

všetky recenzie používateľa

Injustice je těžké hodnotit. Jako animák to totiž není vůbec špatný, má to fajn tempo, slušnou akci, dobrý příběh a všechno vlastně tak nějak funguje co se DC animáků týče nadprůměrně. Potíž je však v tom, že je děj oproti komiksům, či hře extrémně zkratkovitý a extrémně narychlo ukončený. Nejsou tu postavy z alternativní reality, není tu žádný režim a závěrečný střet působí spíše jako humorná groteska, než jako nahlédnutí do svého vlastního odrazu. Filmu by výrazně prospělo rozdělení na dva díly, podobně jako The Dark Knight Returns, a adaptace herního příběhu případně adaptace více jak prvních cca 18% komiksové série. Proto tedy raději doporučuji zahrát si/pustit si hru injustice z roku 2013, která všechno zvládla mnohonásobně zajímavěji a lépe. Příběh Injustice si to rozhodně zaslouží. Proto tedy hlavně za to extrémní okleštění hodnotím pouze 3* 60% ()

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Další animák od DC, hry ani komiksy s tímhle příběhem neznám, ale dějově mi to přišlo fantastický. Dobře že se toho DC nebojí a u animáků tam cpe náměty co mají koule jako tohle nebo Superman Red Son. Vlastně by to mohlo být klidně hrané hned po Justice League. V některých scénách kulervoucí, jinde trestuhodně nevyužité, takže dojem so so někam na 7/10Potěšil návrat Plastic mana, o kterém jsem roky neslyšel a zaujal Mr. Terrific, o kterém jsem slyšel uplně poprvé. ()

adamix 

všetky recenzie používateľa

Tvorcom išlo v prípade tvorby Injustice len o parádnu akciu, než o budovanie nejakých charakterov. Akákoľvek nečakaná a pre príbeh dôležitá udalosť, ktorá má strhnúť, šokujúca nie je. Tohtoročný seriál Invincible zvládol danú látku o sebeckom hrdinovi (a.k.a. symbole sily a spravodlivosti) oproti tomuto priemeru bravúrne. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (2)

  • Autorom predlohy je Tom Taylor. Komiks vychádzal pod názvom "Injustice: Gods Among Us" od roku 2013. (toi-toi)
  • Na motívy pôvodného komiksu vznikla úspešná herná séria "Injustice" od štúdia NetherRealm Studios. (toi-toi)

Reklama

Reklama