Reklama

Reklama

Bruno Reidal: Zápisky vraha

  • Francúzsko Bruno Reidal, confession d'un meurtrier (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Cantal, Francie, 1905. Mladý seminarista Bruno Reidal zabije v lese u rodné vesnice dvanáctiletého chlapce a poté se přihlásí úřadům. Ve vězení je několik týdnů vyslýchán komisí tří lékařů, kteří se snaží pochopit jeho vražedné impulsy. Nařídí Brunovi, aby poskládal dohromady střípky z minulosti a sepsal svůj životní příběh. Chtějí tak nahlédnout do mysli vraha a odhalit události nebo anomálie, které mohly vést k nejsadističtějšímu a nejprimitivnějšímu násilí. (Cinemax)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Významná časť hudby je prevzatá od organistu, klaviristu a profesora kompozície Oliviera Messiaena (1908-1992), ide o dielo "Quatuor pour la fin du temps" (1941). (Arsenal83)
  • Le Portovi trvalo 8 mesiacov, kým našiel troch hercov, ktorí by stvárnili Bruna v rôznych časových rovinách. K hlavnému, Dimitriovi Dorésovi sa vyjadril: „Je presne taký vysoký a má rovnakú váhu ako skutočný Bruno Reidal, jeho vysoký hlas bol presne taký, aký som si predstavoval, a páčil sa mi fakt, že nikdy nehral vo filme." (Arsenal83)
  • Režisér Le Port o pozadí filmu: „Jeho existenciu som objavil v roku 2011 v knihe "Serial Killers" od Stéphana Bourgoina. Táto kniha a osoba Bruna ma okamžite zaujali tým svojim nezvyčajným časovým a geografickým ukotvením, krutosťou vraždy, ktorá kontrastovala s obrazom, ktorý si o Brunovi každý predstavoval (obraz dobrého študenta, zbožného, ​​plachého chlapca), a tiež dosť nevysvetliteľným paradoxom, a to, že vrah zrejme nemal výčitky svedomia, no napriek tomu sa úradom vzdal.“ (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od 10. júla do 21. augusta 2019 hlavne v regione Occitanie (Franczúsko). (Arsenal83)
  • Film bol vybraný do Týždňa kritikov na filmovom festivale v Cannes v júli 2021. (Arsenal83)
  • Vrahovo pravé jméno ve skutečnosti znělo Jean-Marie Bladier. (HorrFi)

Reklama

Reklama