Reklama

Reklama

Co ste hasiči

(seriál)
  • Česko Co ste hasiči
Česko, (2021–2023), 12 h (Minutáž: 45 min)

Hrajú:

Petr Rychlý, Václav Kopta, Marek Holý, Jana Bernášková, Jaromír Nosek, Radim Kalvoda, Vlastimil Zavřel, Pavel Nový, Sabina Rojková, Radek Melša (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Každá dedina v Česku má hasičskú zbrojnicu. Rovnako tak aj dedinka Horní. Zbor dobrovoľných hasičov tu vedie svojrázny Petr Pospíšil (Petr Rýchly). Petr má trochu horúcu hlavu a pred nikým si neberie servítku pred ústa. Je to ale férový chlap, ktorý vedie svoj zbor až so starosvetským zmyslom pre zodpovednosť, a v dedine ho preto majú radi. Teda až na vypočítavého starostu Vladimíra Urbana (Václav Kopta). Ten sa totiž cez hasičov snaží odčerpávať peniaze z obecného rozpočtu a Petrova poctivosť sa mu vôbec nehodí do jeho nekalých plánov. Starosta sa preto snaží Petra a jeho hasičskej jednotky všemožne zbaviť. Súboj medzi Petrom a starostom je ústredným motívom nového českého seriálu plného rázovitých postáv z malebného Ladovho kraja. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa fabecc1222 k tomuto seriálu (4)

Co ste hasiči (2021) 

Už jsem málem zapomněl, že nás loni v létě (a už se chystá i druhá řada, ale u ní už opravdu nebudu) Nova poctila touto hasičskou parádou, která měla být jakýmsi duchovním nástupcem Okresního přeboru, kdyby však nebyla zoufale nevtipná, plná všemožných filmových klišé o vesnících a vesničanech. Ne ne, tady vážně pár dílů stačilo aby divák poznal, že další klenot se nekoná, a spíše to je něco, co brzy upadne v zapomnění. ()

Horiaci vták (2021) (S01E01) 

Měl jsem značné obavy, jelikož podle různých upoutávek a propagace mi to přišlo jako variace na Horní Dolní / Kameňák... Tak takové to není, z velké části i zřejmě proto, že tady humor vůbec není, ačkoliv je to od začátku prezentované jako komedie. Je to zatím takové těžko zařaditelné, humor nic, drama nic, romantika nic... Zatím pro mě dost nijaké, a o ničem. ()

Bažina (2021) (S01E02) 

S hasičema, jejich zvyky, potažmo nějakým humorem, který by mohl ukazovat nějaké typické hasičské situace to má společné fakt málo. Pokud si někdo myslel, že to bude hasičský Okresní přebor, tak musel velmi rychle vystřízlivět. ()

Pálenie čarodejníc (2021) (S01E03) 

Když už to vypadalo, že bude opravdu nějaká akce a zásah, která podle protagonistů hrozila vybouchnutím snad celé vesnice, tak stačilo povolat jednoho dubléra Rychlého, a následně za 5 vteřin bylo vše uhašeno.... Jinak fakt bída, občas už to padalo směrem ke klasickým Kameňákům ("Víte, který oheň se nemusí hasit? Když se vám zapalujou lejtka..."). No jelikož začíná olympiáda, tak toto půjde už na vedlejší kolej, a je dost možné, že se k tomu už ani nevrátím. ()

Reklama

Reklama