Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý vedec, dnes vysokoškolský učiteľ Ira Kane (David Duchovny) a jeho kamarát, vedec a športový tréner Harry Phineas Block (Orlando Jones) trávia svoje všedné dni márnym čakaním na niečo, čo by zmenilo ich život. To sa však stane rýchlejšie, ako sa stihnú nazdať - na Zem totiž dopadne záhadný meteorit, obsahujúci zárodky vesmírnych organizmov! Evolúcia, ktorá by vo vesmíre trvala desaťtisíce rokov, prebehne na Zemi za jediný mesiac, následne na našej rodnej planéte nastane obrovský chaos a ľudstvo sa pripravuje na koniec sveta... Jedinou jeho záchranou sa stanú vedec s pochybnou minulosťou Ira, ktorý kedysi pracoval pre armádu, ale po jednom z nevydarených experimentov bol prepustený, jeho bláznivý kamarát Harry, netalentovaný požiarnik Wayne Grey (Seann William Scott) a svedomitá biologička Allison Reedová (Julianne Moore). Práve Allison, pôsobiaca v štátnom výskume, spočiatku absolútne nedôveruje Iraovým schopnostiam. Ide ale do tuhého a jej nezostáva nič iné, ako to risknúť a spojiť sa so skupinou bojujúcou s nebezpečnými votrelcami... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (457)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Poněkud utrápený pokus Ivana Reitmana navázat na úspěch a hravý naturel Krotitelů duchů... Skutečně humorných míst je ve filmu jen pár a celkově tomu chybí styl a gradace duchařských štrapácí. David Duchovny působí dojmem otráveného ochotníka, kterému se zoufale nechce dělat si ze sebe švandu, a tak hereckou stránku zachraňují zejména Julianne Moore (já tu babu prostě miluju :o)) a sympaticky uřvaný klaun Orlando Jones. Určitý nadhled, který je Reitmanovi vlastní, se však místy přeci jen dostavuje a Evoluce je v těch chvílích opravdová zábava. Když si na hromadu shrnu film jako celek, tak rozhodně necítím nijakou hořkost, jen takovou tu tupou pachuť, co člověk mívá na jazyku, když je svědkem zahozené šance. Evoluce mohla být výtečná akční sci-fi komedie, ale nakonec je to jen a jen slušný film. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Bláznivá komedie od režiséra slovenského původu, který s tímto žánrem má nemálo zkušeností. Ne že bych se u filmu nenasmál to zas jo sice ne tolik jak bych očekával, ale herci co tam hrajou jsou mi sympatičtí a vcelku dobře se sehrávají. Konečná scéna s klistýrem se mi teda hodně líbila a i když to byla reklama na šampón Head and Shoulders tak tomu dodalo švih a celkem dobře film zakončila. --- Chyť ho! – Chyť ho? Hele v tom filmu umřel černej první takže si ho chytni sám ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Táto komédia je rozpačitý moment. Na jednu stranu je to dobre vystihnuté v mnohých momentoch, je tam aj troška irónie, ale aj vážnych momentov, no na druhú stranu nie je ten humor vždy dobre smerovaný, ani tá irónia a vážne témy tiež niekedy neboli správne. Tiež sa mi nepáči nejednoznačnosť v tom, že nie je jasné, či ide o paródiu na vlasový prípravok a známu spoločnosť a teda konzum alebo to mala byť reklama s vtipom. Popravde aj keď v mnohých momentoch je zaujímavé sledovať ľudské hlúposti, v iných to priam zbytočne preháňali s tou hlúposťou, ktorá sa už naozaj nevyskytuje tak veľmi u väčšiny ako to bolo možno desať a viac rokov pred natočením tohto filmu. Musíme si však ujasniť, že ten film je vlastne o ničom, je to zbytočnosť, vraj vedecko fantastická, no šaškáreň, ktorá nebola vždy vtipná, neujala sa vždy ako komédia, mala málo takých trefných vecí, na ktorých by som sa ešte dnes zasmial. Hlášky boli, ale nie toľko, koľko by si to zaslúžilo. Kvalitný scenár by si zaslúžila táto zahodená príležitosť, najmä ak to má titul slovom evolúcia. Niektoré veci boli zmiešané a nesúviseli spolu, nevadí mi ak je tam mix vecí, ale musí to tam zapadať tak, že by ste to nevystihli ako strihač toho filmu. Ale ako v pohode. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

pozrete opat v celku prvy raz od kina. reitman sa snazi co najviac evokovat svoj najvacsi hit "ghostbusters" ale nema po ruke komikov kalibru ako murray ci aykroyd (i ked ten sa mihne v malej ulohe guvernera) ale iba duchovneho (na ktorom je vidiet ze je mu i trochu trapno, hlavne ked ustredna trojka zacne z nicoho nic spievat), scotta ktory bol vdaka prcickam v kurze a orlanda jonesa (ktory ma najlepsie hlasku filmu). julianne moore a ted levine su viac menej len do poctu. par vtipov je uchadzajucich ale Evolution ma viac hluchych miest ako by sa na komediu patrilo... ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Hrůzný a fatální omyl. Tohle není jemnohumorná, chytrá a ironická sci-fi komedie, kterou jsem se sympaťákem Duchovnym a oduševnělou kráskou Juliannou očekával, tohle je prvoplánově stupidní "ha-ha-ha" komedie ve stylu jiných stupidních crazykomedií, jen to prdění a defekování v ní chybí. Ale je v ní megaklystýr hasičskou stříkačkou. Trojlístek 'legračních' a 'vtipných' dementů (promiň Davide) mě postupně krkal čím dál tím víc a dokoukal jsem to jen kvůli zajímavým emzákům a Julianně. Mou nelibost a nesouhlas neobměkčil ani odlehčený konec. A teď zase hodně dlouho nechci vidět žádnou crazykomedii. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (9)

  • Když si režisér Ivan Reitman přečetl vážný scénář Dona Jakobyho, rozhodl se projekt realizovat. Nejdřív ale najal další dva scénáristy, Davida Diamonda a Davida Weissmana, aby Jakobyho sci-fi thriller přepsali na komedii. Jakobymu se změny natolik zalíbily, že se rozhodl s Diamondem a Weissmanem na nové verzi spolupracovat. (109)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené